Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte a 2006-os évet a Juventus csapata, amely a Serie A 18. fordulójában 2-1-re nyert Palermóban. A Zebrák 0-1-ről fordítottak a román Adrian Mutu duplájával. A nap másik mérkőzésén a Fiorentina 1-1-es döntetlent ért el a Reggina otthonában.

Palermóban a hazai csapat szerzett vezetést, Corini beadása után Terlizzi lőtt kapásból Abbiati kapujába. Két perccel később jött a Juventus válasza, Ibrahimovic előkészítése után Mutu a kapufára fejelt, majd a kipattanót lekezelte, kicselezte Terlizzit és ballal a hálóba helyezett.

Makinwa ismét a Palermót juttathatta volna vezetéshez, de fejese centikkel elkerülte a kaput, Mutu viszont nem hibázott, Vieira passza után második gólját szerezte. A szünet után Trezeguet találta el a kapufát, majd Ibrahimovic vetett be mindent, hogy gólt szerezzen, de nem járt sikerrel.

A végén még erőlködött a szicíliai gárda, hogy legalább egy pontot szerezzen, de a Juventus védelme állta a sarat, sőt, Lupatelli nagy bravúrral tolta ki Trezeguet löketét, így maradt a 2-1-es Juve-siker.

Reggio Calabriában a déliek Alessandro Lucarelli révén kerültek előnybe, de egy perccel később Jörgensen egyenlített, és mivel a folytatásban mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek, megosztozott a pontokon a Reggina és a Fiorentina.

Serie A, 18. forduló:
Palermo - Juventus 1-2 (1-2)
gól: Terlizzi (12.), illetve Mutu (15., 34.)

Reggina - Fiorentina 1-1 (1-1)
gól:
A. Lucarelli (12.), illetve Jörgensen (13.)

Palermóba látogat a Juventushttp://origo.hu/sport/focivilag/20060106varosi.html?pIdx=1