Vágólapra másolva!
A világbajnokság miatt feszített tempóban zajlanak az események az európai topligákban, nincs ez másként Olaszországban sem, ahol szerdán már az első tavaszi forduló keretében lépnek pályára a csapatok.

Féltávnál a címvédő Juventus jelentős, tízpontos előnnyel várja a folytatást, a torinói gárda Veronába látogat a 20. fordulóban. Ősszel 1-0-ra nyert a Juve Trezeguet góljával, de a Chievo nem rossz hazai pályán, a nagycsapatok közül eddig a két milánói alakulattal találkozott, és a Milant 2-1-re legyőzte, az Intertől pedig minimális (0-1) vereséget szenvedett.

A második helyezett Inter az utolsó előtti helyen tanyázó Treviso vendége lesz, ősszel Adriano mesterhármasával nyertek a kék-feketék, a brazil gólvadász most is ott lesz a kezdőben, de ezúttal nem Martins, hanem Cruz lesz az éktársa, mert a nigériai támadó az Afrika-kupa miatt elutazott. Stankovicot a videófelvételek alapján tiltották el, így ő sem játszhat az újonc ellen, Kily González kaphat lehetőséget a balszélen.

A Milan vasárnap Rómában ötödik vereségét szenvedte el az idényben, és immáron tizenkét pontos hátrányban van a Juventushoz képest, szerdán kötelező győzelem vár a piros-feketékre, bár ősszel is mindenki úgy számolt, hogy az Ascoli idegenbeli legyőzése nem okozhat gondot, mégis 1-1-es végeredmény született. Igaz, azon a meccsen bokáig érő vízben, irreális körülmények között játszottak a csapatok, egy újabb botlás azonban kellemetlenül érintené Carlo Ancelotti vezetőedzőt és a csapat sztárjait.

A forduló rangadóját Genovában játsszák, ahol a nyolcadik Sampdoria a negyedik Fiorentinát látja vendégül. Luca Toni a firenzeiek gólkirály-jelöltje öt góltalan forduló után a Chievo elleni duplával győzelemhez segítette csapatát, hasonlóra szüksége lesz a Violáknak Genovában is, igaz a Samp elég rapszodikus teljesítményt nyújt az utóbbi időben.