Vágólapra másolva!
A szurkolók csapatuk vereségekor legtöbbször nem saját játékosaikat vagy az edzőt szidják, hanem a játékvezetőt kezdik el szapulni. Nem volt ez másképpen 2000-ben Oroszországban sem, ahol a CSZKA Moszkva katasztrofálisan kezdte a szezont, és az orosz kupa döntőjében is vereséget szenvedett a Lokomotiv Moszkvától.

A fináléban a CSZKA csak hosszabbításban kapott ki a Vasutasoktól, és a klub elnöke, Sahrudi Dadahanov a lefújást követően katasztrofálisnak nevezte a játékvezetést.

Mint később kiderült, teljes joggal, hiszen az Orosz Labdarúgó Szövetség a mérkőzés videofelvételét megtekintve megállapította, hogy a bíró, Nyikolaj Levnyikov két alkalommal is sorsdöntő hibát követett el: jogtalanul állította ki a CSZKA védőjét, Makszim Bokovot, és a második félidőben nem adott megy egy jogos tizenegyest a katonacsapatnak. Ez azonban nem változtatott azon, hogy a kupa a Lokomotivé lett.

A CSZKA játékosai is "örülhettek" azonban egy trófeának, hiszen szurkolóik összedobtak ezer dollárt, hogy elkészíthessék az orosz kupa valósághű másolatát, amit aztán az egyik edzésen át is nyújtottak a labdarúgóknak.