Vágólapra másolva!
Meglehetősen furcsa eset történt 1999-ben Angliában, az Oldham Athletic-Chelsea FC FA-kupa-mérkőzésen. Az élvonalbeli csapat támadott, a tizenhatoson belül a nigériai idegenlégiós, Celestine Babayaro várta a beadást, de mivel nem érte el azt, ezért kézzel beleütött a labdába. A játékszer így Dennis Wise elé került, aki nem habozott és bevette a hazaiak kapuját. Az Oldham-játékosok élénk tiltakozása ellenére a játékvezető, Paul Durkin megadta a gólt. Ebben még semmi különös nincsen, ilyen esetek előfordulnak a futballpályákon. Ami azonban ezután történt, az már nem mindennapi.

A lelátóról ugyanis széles ívben berepült valami, ami pontosan fejbe találta a bírót, aki odakapott a tarkójához, és a kezével valami folyadékot észlelt, ami piros volt.

Mielőtt azonban bárki is valami rosszra gondolna, nem vérről volt szó, hanem - ketchupról! A tárgy, ami pontosan nyakszirten találta Durkint, ugyanis nem más volt, mint egy hotdog. A tiltakozás eme formájának, azaz a bedobálásnak egyébként nagy hagyománya van Angliában, nézzünk néhány emlékezetes esetet.

1981 januárjában például a két liverpooli klub, az Everton FC és a Liverpool FC mérkőzött szintén az FA-kupában. Az Everton győztes találatának szerzője gólja után a szurkolók elé rohant, hogy ünnepeltesse magát. A bökkenő csupán az volt, hogy rossz helyre szaladt, mert éppen a Vörösök szektora előtt állt meg. Az ellenfél szurkolói sem voltak restek, az éppen kezük ügyébe eső húsos pitékkel kezdték bombázni a figyelmetlen támadót.

A Newcastle United szurkolói is kitettek magukért 1986 márciusában, amikor a Tottenham Hotspur látogatott hozzájuk. A londoni klubban játszott akkoriban az egykori newcastle-i kedvenc, Chris Waddle, akit virslizáporral fogadtak. Az ok: Waddle egykor hentesként dolgozott.

A Newcastle fanatikusai Paul Gascoigne-nal is hasonlóan akartak elbánni, amikor a középpályás hozzájuk látogatott, ugyancsak a Tottenham színeiben. Őt Mars-csokikkal árasztották el, de ez esetben Gazza kifogott rajtuk. Az örök bohém ugyanis összeszedte a finomságokat, majd egyenként jóízűen elmajszolta őket.