Vágólapra másolva!
Négy mérkőzésre került sor kedden az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójából, a West Bromwich Albion Gera Zoltán nélkül pontot szerzett a Charlton vendégeként, a Fulham kései góllal verte a Tottenhamet, a Middlesbrough hármat rúgott a menthetetlennek tűnő Sunderlandnek, a Wigan és az Everton pedig a gólokat és a kiállításokat tekintve is 1-1-re végzett.

Csak kapufákig és helyzetekig jutottak a csapatok a Charlton-WBA találkozón, ahol a két kapus játszotta a főszerepet, a hazaiaknál Myhre bravúrral tolta a lécre Horsfield fejesét, és több ízben is nagy helyzetben hárított, a másik oldalon Kuszczak is sikerrel zárta a csatárok elleni párharcokat, egy ízben pedig a kapufa is kisegítette.

A 90. percig úgy tűnt, hogy a Craven Cottage közönsége sem lát gólt, ekkor azonban Elliott szabadrúgására Bocanegra érkezett és fejese három pontot jelentett a Fulhamnek. A Tottenham a 72. perctől emberhátrányban küzdött, mivel Dawson második sárga lapja után vonulhatott az öltözőbe.

A Middlesbrough november 20. óta először nyert a Premier League-ben, a kilencmeccses negatív szériával az alsóházba süllyedő Boro a reménytelen helyzetben lévő Sunderlandnek rúgott három gólt, Mick McCarthy csapata 23 mérkőzésen mindössze kilenc pontot kapart össze.

A szintén újonc Wigan ellenben még a nemzetközi kupás helyekért is harcban áll, de ezúttal meg kellett elégednie egy ponttal, miután 1-1-es döntetlent ért el az Everton ellen.

Thompson öngóljával szerzett vezetést a liverpooli gárda, amit Scharner az első félidő legvégén egyenlített ki. A hajrában kétszer is villant a piros lap, hazai oldalról Roberts, a vendégektől Ferguson mehetett zuhanyozni, utóbbinak ez volt a nyolcadik kiállítása a Premier League-ben, amivel beállította Patrick Vieira rekordját.

Premier League, 24. forduló:
Sunderland - Middlesbrough 0-3 (0-2)
gól: Pogatetz (19.), Parnaby (31.), Hasselbaink (71.)

Wigan Athletic - Everton 1-1 (1-1)
gól:
Scharner (45.), illetve Thompson (9., öngól)
kiállítva: Roberts (83.), illetve Ferguson (80.)

Fulham - Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
gól:
Bocanegra (90.)
kiállítva: Dawson (72., Tottenham)

Charlton Athletic - West Bromich Albion 0-0

Premier League: ismét Blackburn-MUhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060130liverpoolmu.html?pIdx=1