Vágólapra másolva!
Szenegál és Egyiptom is bejutott a legjobb négy közé az Afrika-kupán, előbbi gárda 3-2-re győzte le Guineát, míg a házigazda 4-1-re verte a Kongói DK-t.

Méretes kapushiba után szerzett vezetést Guinea, egy hazagurított labdát Sylva hosszan vett át, majd telibe találta a rátámadó Diawarát, aki ballal az üres kapuba pofozta a labdát. Szenegál csak a második félidőben kezdett ébredezni, a 61. percben Niang ívelt Papa Bouba Diop fejére, aki szép mozdulattal bólintott a bal sarokba.

Tíz perccel a vége előtt Faye döngette meg a kapufát szabadrúgásból, három minutummal később azonban semmi sem mentette meg Guineát a góltól, Balde hibája után Henri Camara ment el a bal oldalon, a védő lába között középre passzolt, ahol az érkező Niang óriási gól lőtt, a labda a léc aljáról vágódott a kapuba.

Guinea teljesen kinyílt, így a szenegáliak kedvükre kontrázhattak, és a 93. perben Camara közelről bekotort labdája megadta a kegyelemdöfést, Feindouno szabadrúgása már nem osztott, nem szorzott, Szenegál készülhet az elődöntőre. A másik pénteki negyeddöntőn a házigazda Egyiptom gond nélkül verte a Kongói DK-t.

Afrika-kupa, negyeddöntő:
Szenegál - Guinea 3-2 (0-1)
gól: P. B. Diop (61.), Niang (83.), H. Camara (93.), illetve K. Diawara (24.), Feindouno (95.)

Egyiptom - Kongói Demokratikus Köztársaság 4-1 (2-1)
gól:
Mido (33., 11-esből, 89.), H. Hasszán (39.), Moteb (57.), illetve El Sakka (45+2., öngól)