Vágólapra másolva!
A francia Zinedine Zidane vezérletével 4-0-s győzelmet aratott a Real Madrid labdarúgócsapata az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

Gyorsan dűlőre vitte a dolgot a Real Madrid az Espanyol ellen, a Santiago Bernabéu-stadionban ugyanis már az első félidőben háromgólos vezetést szerzett a királyi gárda.

A 14. percben Beckham parádés jobboldali centerezésére Guti érkezett, s pörgetett Gorka kapujának jobb oldalába. A félidő közepére összeszedte magát a vendégcsapat, de a mezőnyben tudott csak egyenrangú ellenfele lenni a fővárosiaknak.

A félidő hajrájában ismét a Real villogott, előbb a 44 .percben Roberto Carlos hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zidane-t, az alapvonaltól visszapasszolt labdát a francia középpályás pattintva rúgta a bal sarokba. És még mindig nem volt vége: az egyperces ráadást a brazil tandem használta ki, Cicinho jobbról adott középre, Ronaldo pedig a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba fejelt (3-0).

A második játékrész Zidane második találatával folytatódott, a francia az 51. percben 20 méterről lőtte ki a jobb sarkot, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

Idegenbeli győzelemmel vett elégtételt a hétközi kupabúcsúért a Deportivo La Corunán a második helyen álló Valencia. A válogatott David Villa látványos góllal, egy 45 m-es átemeléssel már a 22. percben vezetést szerzett a vendégeknek, s bár a házigazdák a 28. percben 11-eshez jutottak, Victor kétszer is hibázott (a bíró megismételtette a rúgást), így maradt az 1-0-s Valencia-siker.

A sereghajtó Málaga hazai pályán egy góllal nyert a szintén kiesés ellen küzdő Athletic Bilbao ellen.

eredmények, Primera División, 22. forduló:
Málaga - Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
gól:
Litos (31.), Salva (73.), illetve Aduriz (40.)
piros lap: Nacho (69., Málaga)

Real Madrid - Espanyol 4-0 (3-0)
gól:
Guti (14.), Zidane (44., 51.), Ronaldo (45.)

Deportivo La Coruna - Valencia 0-1 (0-1)
gól:
Villa (22.)

Egyetlen legyőzőjét fogadja a Barca/sport/focivilag/20060203chelsealiverpool.html?pIdx=3