Vágólapra másolva!
Az AC Milan 4-1-re diadalmaskodott a Reggina vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A héten elért rekord után tovább építette új klubcsúcsát az AS Roma: a Farkasok egymásután kilencedik bajnokijukat is megnyerték, ezúttal a Siena otthonában győztek két góllal. Az esti rangadón, a Derby 'd Italián a Juventus 2-1-re győzött az Inter ellen, és ezzel 12 pontra növelte előnyét a táblázaton.

A délutáni mérkőzések hőse Filippo Inzaghi volt, a Milan csatára háromszor talált be a Reggina ellen, kétszer a szokásos szemfüles módon juttatta a labdát Pelizzoli kapujába, egy ízben pedig Kaká visszagurítása után lőtte ki a jobb felső sarkot 15 méterről.

Pedig Paredes ívelt fejesével még a déliek vezettek, de aztán Pippo egalizált, majd Gilardino gyönyörű fejesével fordított a Milan, amely onnantól kezdve uralta a meccset.

Az esti rangadón a második helyezett Inter az éllovas Juventust fogadta, és Roberto Mancini csapatának mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy nyílttá tegye a bajnokságot. A kék-feketék olasz játékos nélkül, azaz 11 légióssal álltak fel, és a 3. percben az Afrika-kupáról visszatérő Martins vezette rá a labdát Thuramra, de addig várt, amíg a visszafutó Chiellini beérte.

A Juventus is aktivizálta magát, előbb Emerson kapáslövését tolta ki Julio Cesar, majd Camoranesi lőtte be szélről a labdát, amibe Trezeguet próbált belesarkalni, sikertelenül. A másik odalon is egy beadás okozott veszélyt, Figo centerezésére érkezett Cambiasso, de Buffon leütötte a fejéről a labdát.

A 43. percben a hosszú idő óta gólképtelen Adriano pazarul tekert szabadrúgásból a bal sarokba, apró szépséghiba, hogy Paparesta játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt, így mit sem ért a remek lövés...A szünet után megint Martins kerül elsőként helyzetbe, igaz, kellett hozzá Cannavaro kapitális hibája, szerencséjére Thuram belevetődött a nigériai támadó közeli löketébe.

A Juventus pár perc múlva megbüntette az Intert a kihagyott ziccer miatt, Cannavaro hosszú előreívelését Camoranesi Burdisso mellől tette középre, ahol Ibrahimovic két védőt is megelőzött, és ballal a hálóba helyezett. A 74. minutumban jött a válasz, Figo szögletét követően Samuel túlugrotta Vieirát, és a bal alsóba bólintott.

Az addig sem baráti hangulatú csata tovább élesedett, rengeteg volt a durva belemenés, és alig-alig alakult ki folyamatos játék. A csereként beállt Del Piero szabadrúgásból próbálta megtréfálni Julio Cesart, de az oldalvonal közeléből elengedett lövés a háló tetején landolt. Pár perccel később azonban már pontosabban célzott a Juve tizese, 23 méterről küldte a labdát a bal felsőbe egy újabb pontrúgásból.

Recoba a hosszabbításban kis híján lemásolta Del Piero találatát, de Buffon és a kapufa közösen hárított, a kipattanót pedig a meglepett Burdisso melléfejelte. Maradt a 2-1-es Juventus-siker, ami azt jelenti, hogy a Zebrák tucatnyi ponttal meglógtak a két milánói csapattól, és nagy csoda kéne ahhoz, hogy kiengedjék a kezükből a bajnoki címet...

Serie A, 25. forduló:
Cagliari - Lecce 0-0

Empoli-Palermo 0-1 (0-0)
gól:
Barzagli (90.)
piros lap: Codrea (75., Palermo)

Livorno-Fiorentina 2-0 (0-0)
gól:
Lucarelli (67., 76., az elsőt 11-esből),
piros lap: Dainelli (67., Fiorentina)

Parma - Ascoli 0-0

Reggina - AC Milan 1-4 (1-2)
gól:
Paredes (11.), illetve F. Inzaghi (14., 52., 90.), Gilardino (37.)

Sampdoria - Messina 4-2 (1-1)
gól:
Castellini (20.), Volpi (69., 11-esből), Tonetto (81.), Foti (90.), illetve Muslimovic (18.), Di Napoli (89., 11-esből)
piros lap: Storari (65., Messina)

Siena - AS Roma 0-2 (0-0)
gól:
De Rossi (70.), Mancini (90.)

Internazionale - Juventus 1-2 (0-0)
gól: Samuel (74.), illetve Ibrahimovic (63.), Del Piero (85.)