Vágólapra másolva!
Meglehetősen mozgalmasan telt el az elmúlt hét a világ labdarúgásában: akadt mesterhármas, sőt, mesternégyes is, valamint egy olyan találkozó, amelyen 11 gól született, nem is beszélve a Derby d'Italiáról. Mindegyik fent felsorolt esemény képviseltetve van álomcsapatunkban.
Oliver Kahn (német, Bayern München): A Bundesliga listavezetője az elmúlt héten két bajnokin négy pontot szerzett, de ezért nagyban köszönetet mondhat kapusának, Kahn ugyanis legszebb napjait idézően védett mind a Hertha BSC, mind pedig az 1. FC Nürnberg ellen - a hétközi játéknapon például egyenesen a forduló legjobbjának választották meg.
Damiá (spanyol, Racing Santander): A kantábriai gárda ebben a szezonban idegenben meglepően jól szerepel, és ezúttal az RCD Espanyol volt az áldozata, amelyet az utolsó tíz percben szerzett két góllal vert meg. A győzelemből kulcsszerepet vállalt a Barcelonától kölcsönkapott jobbhátvéd, Damiá, aki góllal és gólpasszal vette ki a részét a diadalból.Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoni együttesnél az első számú védelemből már csak Cris egészséges, aki azonban fantasztikus teljesítményt nyújtott az RC Lens elleni rangadón. A középhátvéd nem csak védekező feladatát látta el, hanem a hajrában a támadásokból is kivette a részét, és az egyenlítő gólt eredményező akcióban is benne volt - a L'Equipe-től pedig nyolcas osztályzatot kapott.Lilian Thuram (francia, Juventus FC): A vasárnap esti Derby d'Italia megnyerésével a Juventus számára elérhető közelségbe került a bajnoki aranyérem. Az Internazionale elleni rangadón ugyan Alessandro del Piero rúgta a győztes gólt, de elsősorban a védelem nyújtott egészen kiváló teljesítményt, főleg Thuram emelkedett ki a mezőnyből.Manuel da Costa (francia, AS Nancy): A gall egyesület egészen kiváló hetet zárt, hiszen előbb bejutott a ligakupa döntőjébe, majd a hét végi bajnokin is begyűjtötte a három pontot, és ezzel felzárkózott a középmezőnybe a tabellán. A kupa elődöntőjében az együttes második gólját a fiatal, saját nevelésű védő, Da Costa szerezte, aki aztán a bajnokin is remek teljesítményt nyújtott
Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): A Farkasok elképesztő lendületben vannak, hiszen a múlt héten újabb két bajnokit nyertek meg, és ezzel sorozatban a kilencedik győzelmüket aratták - mindezt úgy, hogy alig van egészséges csatáruk, és csak Francesco Totti játszik elöl. A középpályán viszont rendkívül erősek, a hét végén a Siena otthonában például De Rossi szerzett káprázatos találatot.Lincoln (brazil, Schalke 04): Az elmúlt hét leghihetetlenebb meccsét a Bundesligában rendezték, ahol a legutóbbi két mérkőzésén gólképtelen Schalke 7-4-re (!) verte a Bayer Leverkusent. A közönségszórakoztató találkozón a gelsenkircheniek játékmestere, Lincoln ugyan csak egy gólt és egy gólpasszt ért el, de a hazaiak minden akciója tőle indult el.Fábio Rochemback (brazil, Middlesbrough FC): A legváratlanabb eredmény a múlt héten viszont a Chelsea sima veresége volt a Middlesbrough otthonában. A találkozó alaphangját a Boro brazil középpályásának, Fábio Rochembacknak a gólja adta meg, de a focista nem csak találata, hanem hatalmas mezőnymunkája miatt is kiemelkedett a mezőnyből.Vladimír Smicer (cseh, Girondins Bordeaux): A bordeaux-iak egyre biztosabban tartják magukat a második helyen a Ligue 1 tabelláján, ráadásul a listavezető Lyont is kezdik megközelíteni. A hét végén a Rennes elleni bajnokin a cseh balszélső, Smicer villogott, aki egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.
Diego Milito (argentin, Real Zaragoza): A hét legjobb egyéni teljesítményének járó díj egyértelműen Militóé, aki azt a bravúrt hajtotta végre, hogy egyetlen meccsen négy gólt ért el - ráadásul mindezt a Real Madrid ellen tette. A zaragozaiak a Spanyol Kupában 6-1-re győzték le a királyi gárdát, és bár lesz egy visszavágó is, fél lábbal már a döntőben vannak.Filippo Inzaghi (olasz, AC Milan): A rossonerók a múlt héten két fölényes győzelmet is arattak, és ezzel visszavették a második helyet a Serie A-ban. A Milan a Trevisónak ötöt, a Regginának pedig négyet szerzett, és ebből a kilenc gólból Filippo Inzaghi egymaga négyet vágott - utóbbi találkozón mesterhármast ért el, ami az első triplázása volt a milánóiak színeiben.