Vágólapra másolva!
Miután sikeresen felépült a műtét után, amelynek során jelentős túlsúlyától megszabadították, valamint leszámolt a kábítószerrel is, Diego Maradona belevetette magát új életébe. Tavaly augusztusban jelentkezett először a Canal 13 csatornán saját műsorával, amelyet óriási érdeklődés kísért nem csak Argentínában, hanem egész Dél-Amerikában. A program minden nézettségi csúcsot megdöntött, világsztárok egész serege vendégszerepelt a szinte teljesen újjászületett Maradonánál.

Szinte hihetetlen, ami történt. Valamivel több mint egy évvel ezelőtt, Diego Armando Maradona bevonult egy Buenos Aires külvárosában található pszichiátriai intézetbe. Az egykori világklasszis labdarúgó állapota borzasztó volt. Szívelégtelenséggel és súlyos tüdőgyulladással küszködött, gyógyulási esélyeit csak rontotta óriási túlsúlya, a mérleg 120 kilogrammot mutatott Maradona alatt.

2004. január 4-én a híres uruguayi üdülővárosban, Punta del Estében életveszélyes állapotban, szívritmuszavarokkal szállították kórházba. Akkor kemény harcot folytattak az orvosok, hogy rendbe hozzák az állapotát. Diego később Kubába utazott gyógykezelésre, valamint hogy drogfüggőségétől is megszabaduljon. A kezelés egészen addig nem járt eredménnyel, amíg ő maga el nem határozta, hogy végre aláveti magát egy operációnak, amely megszabadítja hatalmas túlsúlyától.

Forrás: EPA
Az isteni Diego 2004-ben

A rossz nyelvek szerint azonban nem volt olyan klinika Buenos Airesben, amelyiknek az orvosai vállalni merték volna ezt a rutinműtétet. Túl nagy a felelősség - gondolhatták a sebészek, hiszen beláthatatlan következményei lettek volna, ha az ország legnépszerűbb emberével, az argentinok bálványával történik valami!

Kolumbiában végül vállalták a beavatkozást, az eredmény pedig világszerte mindenkit lenyűgözött. Mintha semmi rossz nem történt volna Maradonával, mintha soha nem küzdött volna szív- és súlyproblémákkal, drogfüggőséggel. Diego rövid lábadozás után 50 kilogrammal könnyebben, teljesen megfiatalodva, mosolygósan, jókedvűen nézett a jövő elé, tele tervekkel és ötletekkel. Szinte hihetetlen, ami történt...