Vágólapra másolva!
Hátrányból tudott nyerni a Valencia és az Osasuna a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, ezzel a Turia-partiak továbbra is hat ponttal vannak lemaradva az éllovas Barcelona mögött, a pamplonaiak pedig harcban vannak a dobogóért. Az alsóházban fontos győzelmet aratott a Mallorca és a Bilbao.

A Real Sociedad a bajnokság leggyorsabb gólját szerezte a Valencia ellen, Skoubo a 10. másodpercben lőtte ki Canizares kapujának bal felső sarkát. A folytatásban jönnie kellett a Valenciának, és próbálkoztak is Villáék, de Rufete kísérlete a kapufáról jött vissza.

A második félidőben egy váratlan megoldás hozta meg az egyenlítést, Regueiro robogott a bal oldalon, belül mindenki beadást várt, de az uruguayi középpályás brilliáns rúgótechnikával a rövid sarokba küldte a labdát.

Kilenc perc múlva ismét őt ölelgették a társak, míg a hazaiak Larreát próbálták vigasztalni, a védő messziről akarta hazaívelni a labdát, amire Regueiro lecsapott, majd elhúzta Riesgo kapus mellett, és a hálóba gurított.

Az Osasuna tovább szőheti dobogós álmait, az idény meglepetéscsapata hátrányba került Cádizban, de aztán három gólt berámolva elhozta a pontokat a kikötővárosból, és ezzel két pontra van a harmadik Real Madridtól. Az Atlético Madrid sorozatban ötöször fogadhatta ellenfele gratulációját, ezúttal a kisebbik fővárosi rangadón három góllal verte a Getafét.

Megbolydult az alsóház: az utolsó helyezett Mallorca győzött Málagán, és így elkerült a 20. helyről, ahova éppen a mostani "áldozat" került. A Bilbao is próbál menekülni a veszélyes zónából, a baszkok Urzaiz góljával nyertek Santanderben. A nap egyetlen pontosztozkodására La Corunában került sor, a Zaragoza egy pontot elvitt a Riazorból.

Primera División, 24. forduló:
Málaga - Mallorca 0-2 (0-0)
gól: Pisculichi (51.), Campano (94.)
piros lap: Potenza (91., Real Mallorca)

Real Sociedad - Valencia 1-2 (1-0)
gól: Skuobo (1.), illetve Regueiro (69., 78.)

Cádiz - Osasuna 1-3 (1-2)
gól: Lucas Lobos (15.), illetve Milosevic (35.), David López (37.), Raúl Garcia (88.)
piros lap: Medina (76., Cádiz)

Deportivo La Coruna - Zaragoza 1-1 (0-1)
gól:
Munitis (54.), illetve D. Milito (13.)
piros lap: Coloccini (81., Deportivo La Coruna)

Racing Santander - Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
gól: Urzaiz (85.)

Getafe - Atlético Madrid 0-3 (0-1)
gól: Luccin (30.), Maxi Rodríguez (49.), Fernando Torres (64.)