Vágólapra másolva!
Nagy küzdelemre késztette a Chelsea-t a harmadosztályú Colchester az FA-kupa nyolcaddöntőjében, a kiscsapat 1-0-ra vezetett a Stamford Bridge-en, végül a csereként beszálló Joe Cole góljai juttatták tovább a Barcelona elleni BL-ütközetre készülő londoniakat.

Nem volt tele a nadrágjuk a Colchester-játékosoknak, hiszen jól kezdték a mérkőzést, Yeates még a kapufát döngette meg, aztán egy kontra végén Garcia beadását Ricardo Carvalho lőtte a saját kapujába, így vezetéshez jutott a harmadosztály második helyén álló vendégcsapat.

Carvalho hibáját honfitársa, Paulo Ferreira hozta helyre, egy szöglet után közelről kotorta be az egyenlítő gólt. A második félidőben a csereként beálló Joe Cole volt a főszereplő, előbb egy kapusról kipattanót küldött a helyére, majd a 90. percben 20 méterről lőtt a bal felsőbe, így bejutott a legjobb nyolc közé Jose Mourinho csapata.

Szintén ott lesz a negyeddöntőben a Birmingham, amely 1984 óta először jutott ilyen messzire a sorozatban, és a Middlesbrough, amely Aiyegbeni duplájával vetett véget a másodosztályú Preston 25 meccses veretlenségi sorozatának.

Az Aston Villa és a Manchester City még találkozik egymással, hogy eldöntsek, ki folytassa a nyolc között, ugyanis Micah Richards fejesével kiharcolta az újrajátszást a City.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Chelsea - Colchester (III. osztályú) 3-1
gól: Paulo Ferreira (36.), J. Cole (78., 90.), illetve Ricardo Carvalho (27., öngól)

Stoke (II.) - Birmingham 0-1 (0-0)
gól:
Forssell (46.)

Preston (II.) - Middlesbrough 0-2 (0-0)
gól:
Aiyegbeni (51., 76.)

Aston Villa - Manchester City 1-1 (0-0)
gól:
Baros (72.), illetve M. Richards (90.)

***
A Wigan Ligakupa-döntőt játszik a Manchester United ellen jövő hétvégén, így előrehozta a Tottenham elleni mérkőzését, és végül ponttal távozott a White Hart Lane-ről, igaz, a győzelem is össze jöhetett volna, hiszen az újonc kétszer is vezetett.

Premier League, 27. forduló, előrehozott mérkőzés:
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic 2-2 (1-1)
gól: Mido (23.), Defoe (68.), illetve Johansson (11., 67.)