Vágólapra másolva!
A hét vége angol futballprogramján végigtekintve egyértelműen a Ligakupa döntője számít a legfontosabb mérkőzésnek: a topligák közül itt dől el elsőként valamelyik trófea sorsa.

A Ligakupát az 1960-1961-es idényben rendezték meg Angliában, és eleinte még viszonylag nagy presztízzsel járó trófeának számított, azonban az utóbbi években a sztárklubok többször is erősen tartalékosan léptek pályára a sorozatban, így veszített jelentőségéből - annak ellenére, hogy a győztese kvalifikálja magát az UEFA-kupára.

A mostani kiírásban a legjobb négy között úgy tűnt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan (amikor a Chelsea FC és a Liverpool FC vívta a finálét) két sztárklub játszik majd a döntőben, de míg a Manchester United hozta a Blackburn Rovers elleni elődöntőjét, addig az Arsenal FC nagy meglepetésre kiesett a Wigan Athletic ellen. Mindez egyben azt jelenti, hogy a wigani gárda valószínűleg még a vereség esetén is ott lehet a következő idényben a nemzetközi porondon, a MU ugyanis várhatóan az első négy között végez majd a bajnokságban, és így a BL-ben indul majd.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Wigan nem a kupagyőzelem reményében lép majd pályára Cardiffban, a Millenium Stadiumban a Vörös Ördögök ellen, azonban kétségtelen, hogy Sir Alex Ferguson együttese az esélyesebb - ráadásul a manchesteriek számára ez az egyetlen komoly esély ebben a szezonban arra, hogy nyerjenek valamilyen trófeát. A két együttes eddigi egyetlen mérkőzését a MU nyerte 4-0-ra, és a Wigan a legutóbbi hat tétmeccséből egyet sem tudott megnyerni - utoljára éppen a Ligakupa elődöntőjének első találkozóján, az Arsenal ellen diadalmaskodott.

Igaz, a wiganieknél a legutóbbi három meccsről hiányzott a csatársorból Jason Roberts eltiltás miatt, aki most minden bizonnyal ott lesz a kezdők között - a középhátvéd Stephan Henchoz azonban, aki korábban a Liverpoollal már megnyerte a Ligakupát, sérülés miatt valószínűleg nem játszhat. A manchesterieknél a hosszabb időre kidőlt játékosok mellett (Paul Scholes, Gabriel Heinze, Quinton Fortune és Alan Smith) Rio Ferdinand játéka kérdéses, viszont John O'Shea a jelek szerint felépült, és bevethető állapotban van.