Vágólapra másolva!
A klubcsapatok mindig nagyon ügyelnek arra, hogy játékosaik ne sérüljenek meg a pályán kívüli tevékenységük közben, sokszor szerződésben kötik ki, hogy az adott futballista nem végezhet például semmilyen extrém sportot. Vannak azonban olyan labdarúgók, akiket ez sem ment meg attól, hogy a maródiak listájára kerüljenek.

Rio Ferdinand még a Leeds United játékosaként például akkor sérült meg, miközben a televíziót nézte. A nagyobb kényelem kedvéért a hátvéd a lábát feltette az előtte lévő fotelre, azonban olyan sokáig maradt abban a testhelyzetben, hogy amikor fel akart állni, meghúzódott. A görög PAOK Szaloniki kameruni légiósa, Armand Feutchine is hasonlóan járt, neki azonban nem a lába, hanem a válla ficamodott ki fekvés közben. A szélső addig forgolódott egy éjszaka álmatlanul, amíg a válla ki nem fordult, és így edzésre sem tudott elmenni.

A furcsa sérülések terén a világcsúcsot azonban minden bizonnyal a VfL Wolfsburg egykori ghánai idegenlégiósa, Charles Akonnor tartja, aki pár év alatt kétszer is burleszkfilmbe illő módon sérült meg. Először az orra bánta, amikor új autót vett, és a gépkocsit próbálta ki. Nehogy azt gondolják, hogy Akonnor karambolozott a járművel... Mindössze annyi történt, hogy az autónak automata rádióantennája volt, amely egy gombnyomásra emelkedett ki a motorház tetejéről. A futballista azonban nem figyelt, és a hirtelen előugró antenna alaposan felsebezte az orrát, amelyet néhány öltéssel kellett összevarrni.

Ennél rosszabb már nem jöhet - gondolhatta Charles, azonban később kiderült, hogy számára még a fodrász meglátogatása is veszélyeket hordoz magában. Akonnor ugyanis addig ügyeskedett a borbélynál, amíg keresztülesett egy üvegasztalon, és gyors műtétre volt szükség ahhoz, hogy meg lehessen menteni a nagylábujját.