Vágólapra másolva!
Nem bírt egymással a két spanyol óriás, a Barcelona és a Real Madrid a Primera División 31. fordulójának szombat késő esti összecsapásán. A listavezető katalán csapat elégedett lehet, mert az 1-1-es pontosztozkodással megtartotta előnyét a királyi gárdával szemben, amely szintén nem panaszkodhat, hiszen a Nou Campból kevesen csennek pontot 65 percet emberhátrányban focizva.

A Real Madrid brazil balhátvédje, Roberto Carlos mindent megtett, hogy csökkentse csapata esélyeit a gránátvörök-kékek elleni fellépés során, hiszen előbb összehozott egy tizenegyest (ezt Ronaldinho váltotta gólra), majd nem sokkal később kiállíttatta magát.

A Real azonban nem zuhant össze, sikerült egyenlítenie, majd megtartania az egyik pontot az összesen nyolc sárga és egy piros lapot hozó összecsapáson.

A Bajnokok Ligájában még versenyben lévő Villarreal fontos három pontot szerzett a Zaragoza vendégeként, míg a kiesési rangadón a Real Sociedad ellentmondást nem tűrően intézte el a sereghajtó Málagát, amelyen talán már csak a csoda segíthet.

Primera División, 31. forduló:
Real Sociedad - Málaga 3-0 (1-0)
gól:
Anstogei (37.), Skoubo (69.), Prieto (82.)
kiállítva: Rodriguez (Málaga, 67.)

Real Zaragoza - Villarreal 0-1 (0-1)
gól:
Garcia (45.)

Barcelona - Real Madrid 1-1 (1-1)
gól:
Ronaldinho (22., tizenegyesből), illetve Ronaldo (37.)
kiállítva: Roberto Carlos (Real Madrid, 25.)