Vágólapra másolva!
Az első mérkőzésen aratott magabiztos győzelmének köszönhetően a döntetlen is bőven elég volt a Sevillának és a Schalkénak ahhoz, hogy az UEFA-kupa elődöntőjébe jusson a Zenit, illetve a Levszki Szófia ellenében. Szintén döntetlent hozott a két bukaresti csapat visszavágója, idegenben szerzett góllal a Steaua folytathatja a sorozatot. A Basel az utolsó percben esett ki a Middlesbrough ellen.

A svájci együttes szerzett vezetést, s az első mérkőzésen aratott kétgólos sikerének köszönhetően a házigazda angol gárdának négy gólt kellett rúgnia továbbjutáshoz. A Middlesbrough ennek ellenére nem adta fel, s a szünetig egyenlített, a második félidőben pedig fordított is. A negyedik, elődöntőbe jutást érő gólt azonban csak a 90. percben sikerült elérnie.

A bukaresti összecsapás előtt húsz randalírozó szurkolót vett őrizetbe a rendőrség, melynek tájékoztatása szerint a két rivális tábor a mérkőzés helyszínére vezető sugárúton találkozott össze. A kirobbant verekedés azonban a gyors és határozott rendőrségi fellépésnek köszönhetően hamar véget ért. A húsz rendbontót összesen majdnem hétezer euró pénzbírságra büntették. Bukarestben a mérkőzés kapcsán 2500 rendőr teljesített szolgálatot.

UEFA-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Schalke 04 (német) - Levszki Szófia (bolgár) 1-1 (0-1)
gól:
Lincoln (58.), illetve Angelov (25.)
továbbjutott: a Schalke 04, 4-2-es összesítéssel

Zenit (orosz) - Sevilla (spanyol) 1-1 (0-0)
gól:
Hjun (51.), illetve Kepa (63.)
piros lap: Krizanac (68.), illetve Kepa (65.)
tj.: a Sevilla 5-2-es összesítéssel

Steaua Bucuresti (román) - Rapid Bucuresti (román) 0-0
tj.:
a Steaua Bucuresti 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Middlesbrough (angol) - Basel (svájci) 4-1 (1-1)
gól: Viduka (33., 57.), Hasselbaink (79.), Maccarone (90.), illetve Silva (23.)
piros lap: Majstorovic (73., Basel)
tj.: a Middlesbrough, 4-3-as összesítéssel

MTI / [origo]