Vágólapra másolva!
Nagy csatát ígér az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának szuperrangadója, amelyen a Milan a városi rivális Intert fogadja. A tét a bajnokság második helye (a Juventus gyakorlatilag már bajnoknak érezheti magát), egyelőre a BL-elődöntőre készülő Ancelotti-fiúk állnak jobban, előnyük két pont az Interrel szemben. Spanyolországban a listavezető Barcelona a BL meglepetéscsapatát, a Villarrealt fogadja, Angliában a Bolton-Chelsea meccs a csúcs, míg Németországban az UEFA-kupa-szereplést jelentő ötödik hely lesz a tét a Hertha-Dortmund, illetve a Leverkusen-Mönchengladbach mérkőzéseken.

Milánói derbit rendeznek az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában, de az AC Milan és az Internazionale nagy bánátára a találkozó tétje csupán a második hely megszerzése. Az összecsapásra pénteken kerül sor, mivel az ezúttal pályaválasztó Milan kedden már a Barcelonával játszik a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A rangadó az Internazionale számára fontosabb, hiszen két pont hátránnyal követi városi riválisát, amelynek így megfelelne a döntetlen is, ráadásul utóbbi még a BL-ben is talpon van, azaz a szurkolók is könnyebben elviselnék a vereséget.

Utóbbi szempont azért vált fontossá, mert az Inter fanatikusai megtámadták a futballistákat, amiért azok "lélektelen játékkal" kiestek a BL-ből a Villarreal ellen. A címvédő, egyben listavezető Juventusra nem vár komoly feladat, hiszen a bennmaradásért küzdő Cagliarihoz látogat.

A fordulóban még egy érdekes összecsapást rendeznek, ugyanis az AS Roma ahhoz a Palermóhoz látogat, amelyet szerdán kivert az olasz kupa elődöntőjében, így a szicíliai gárda visszavághat a fővárosi együttesnek.