Vágólapra másolva!
A franciáknál a Ligakupa döntőjének árnyékában két elmaradt bajnokit is bepótoltak, amelyek egyikén a friss bajnokcsapat, a Lyon 2-1-re kikapott. Ha már a friss bajnokoknál tartunk: a hát végén négy európai országban is eldőlt az elsőség sorsa. A törököknél viszont izgalmas hajrá várható, mivel a Fenerbahce az isztambuli rangadón 4-0-ra verte a Galatasarayt, így a két együttes azonos pontszámmal áll az élen.

A galloknál természetesen a Ligakupa döntője volt a középpontban a hét végén, így bajnoki fordulót sem rendeztek, de két elmaradt találkozóra azért sor került. Az első két helyezett egyaránt pályára lépett, és a már biztos bajnok Olympique Lyon nem is erőltette meg magát, 2-1-re kikapott az AS Monacótól, a Girondins Bordeaux viszont idegenben is magabiztosan verte az FC Sochaux-t, és egyre biztosabb lehet ezüstérmében.

A még mindig a Ligue 1 legjobb védelmével rendelkező bordeaux-iak az elmúlt hetekben néhány találkozón bizony meglepően sok gólt kaptak, legutóbbi három összecsapásukból kettőn is háromszor került a hálójukba a labda, és így elszalasztották az esélyt, hogy új defenzív rekordot állítsanak fel a francia élvonalban.

Most viszont a hátsó alakzatra nem lehetett panasz a Sochaux ellenében, elvégre a csapat nem kapott gólt (a szezon során immár 21. alkalommal), és ezúttal a gólszerzéssel sem volt probléma, háromszor találtak be a tabella hátsó felében szereplő ellenféllel szemben. A Sochaux matematikailag ugyan még kieshet, de ehhez a hátralévő három meccsen egyetlen pontot sem lenne szabad szereznie, az RC Strasbourgnak pedig mindhárom összecsapását meg kellene nyernie, amire kicsi az esély - a hazaiak nem is fejtettek ki túl nagy ellenállást, mondván, lesz még esélyük a biztos bennmaradáshoz szükséges egy pont megszerzésére.

A Girondins már az első félidőben elintézte a három pont sorsát, előbb az ezúttal nem jobbhátvédként, hanem jobb oldali középpályásként szerepelt Julien Faubert talált be, majd a jobbhátvéd David Dzsemmali - a szünet után a mezőny legjobbjának megválasztott Jean-Claude Darcheville gólja már csak hab volt a tortán.

Az aranyérmet egy héttel korábban bebiztosító Olympique Lyon a 24. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta be az AS Monaco otthonában, és bár papíron egyáltalán nem volt tartalékos az együttes, a teljesítményén meglátszott, hogy a focisták fejben már valahol máshol járnak.

A nagyhercegség együttese így megkapaszkodott utolsó esélyében, hogy odaérjen az európai kupaszereplést érő pozíciókra, de erre még így is kicsi a sansza - a Monaco jelenleg csak tizedik, és három forduló alatt hét pontot kellene hoznia a negyedik Stade Rennes-en. Most mindenesetre a Ernesto Chevantón, Marco Di Vaio csatárkettős vezérletével 2-1-re legyőzték a bajnokcsapatot, de az együttes túlságosan is a két fenti támadótól függ - a gárda legutóbbi tíz góljából kilencet ez a duó ért el.

A Lyon ezzel a vereséggel egyébként elszalasztotta a lehetőségét, hogy már most új pontrekordot állítson fel a Ligue 1-ben, de a hátralévő három fordulóban csak két pontot kell szerezniük, hogy megdöntsék a csúcsot - amit ők állítottak fel egy évvel korábban 78 ponttal.