Vágólapra másolva!
A világ labdarúgásában több olyan famíliát is meg lehet említeni, amelynek több tagja is meglehetősen magas szinten űzte a sportágat. Van olyan, hogy apa és fia is híres futballista lett (gondoljunk csak a Verón, a Cruyff vagy a Djorkaeff családokra), de arra is akad jó pár példa, hogy egy testvérpár mindkét tagja a futballra adja a fejét (például a De Boer ikrek vagy az Inzaghi testvérek).

Angliában azonban mindezt sikerült a tökélyre fejleszteni: a norfolki amatőrbajnokságban szereplő Methwold Hythe FC játékoskeretében ugyanis nem kevesebb, mint tíz Bunten nevű labdarúgó található. Természetesen mindannyian rokonok, de ez még csak a kezdet. A csapat edzőjét ugyanis Rick Buntennek hívják, az egyesület titkára nem más, mint a felesége, Susan, a tartalékcsapat ügyeit pedig lányuk, Shana Bunten intézi.

A csapatban a klubot irányító házaspár három fia szerepel, rajtuk kívül pedig még hét unokatestvér rúgja a bőrt. A család többi tagja is hozzájárul az egyesület szerepléséhez: van, aki a focisták szerelését mossa, van, aki pedig a frissítőt szolgáltatja a meccsek után. Rick Buntennek persze könnyű volt összehozni a csapatot, hiszen hat lány- és hat fiútestvére van, és elmondása szerint mindegyikük szereti a focit, egyikük például játékvezetőként tevékenykedik.

"Sokan meg szokták kérdezni, hogy nehéz dolog-e egy ilyen családi vállalkozású egyesületet irányítani, de én jól megvagyok vele. Ahhoz képest, hogy a legtöbb ilyen falusi csapat milyen problémákkal küszködik, mi igazán nem panaszkodhatunk. Ráadásul az utánpótlás-nevelés is könnyebb a megszokottnál" - fejtette ki Rick Bunten.

A klub még egyszer sem állt ki úgy, hogy egyszerre hét Buntennél több lett volna a pályán, de a tréner szerint egyszer, már csak a poén kedvéért mindenképpen kipróbálja, hogy mindegyik rokonát a pályára küldi. Ennek valószínűleg a bírók örülnének a legkevésbé, hiszen a norfolki játékvezetők számára így is egy rémálommal ér fel, ha a Methwold Hythe FC számára kell meccset vezetniük.

Az egyik helyi sípmester, Brian Jefferies mesélte az alábbi történetet. "Az Attleborough elleni, rangadónak számító találkozón ki kellett állítanom egyiküket, és amikor megkérdeztem a nevét, természetesen azt válaszolta, hogy Buntennek hívják. Erre rákérdeztem a keresztnevének kezdőbetűjére, mire annyit mondott, hogy D. Bunten. Persze ebből is négy volt, így kénytelen voltam a teljes nevét megtudakolni."

A betűk persze nem csak Angliában okoznak gondot. Brazíliában például a Gama nevű egyesület elnöke, Wagner Márques érezte úgy, hogy valami nem stimmel az egyesület neve körül, és ezért egy szakértőt kért fel a helyzet kivizsgálására. A tanácsadó azt javasolta, hogy sokat javítana a gárda szereplésén, ha a csapat nevét Gammára változtatnák, mert az extra m betű helyreállítaná a kozmikus egyensúlyt.