Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma az Atlético Madrid került sorra.

A Matracosok a vezetőség elképzeléseit messze alulmúlva ismét csak a középmezőnyben, egészen pontosan a tizedik helyen végeztek a legutóbbi idényben a Primera Divisiónban. Az Atléticónál ezért a korábbi, szintén kudarccal végződött évek hagyományainak megfelelően vérfrissítéssel próbálkoznak, új edzővel és számos új játékossal készülnek a 2006-2007-es idényre.

Első lépésként a klubvezetés az új trénerrel egyezett meg, aki nem más, mint a mexikói Javier Aguirre. A szakember meglehetősen tapasztaltnak számít a spanyol élvonalban, tavaly pedig kiugróan jó helyezést ért el korábbi csapatával, a CA Osasunával. Nem meglepő módon fel is merült több pamplonai futballista, például a középpályás Raúl García és Ludovic Delporte érkezése, ezekben a kérdésekben azonban még folynak a tárgyalások.

Több olyan labdarúgó van viszont, akik már aláírtak az Atléticóhoz. Aguirre a következő szezonban kiváló szélsőhátvédekre számíthat majd, a 2004-es Európa-bajnokság egyik legjobbja, a görög Jurkasz Szeitaridisz a jobb oldalra, az argentinból spanyollá lett, a világbajnokságon is látott Mariano Pernía pedig a bal oldalra érkezett. A középpályát eddig egy védekező szellemű játékossal erősítették meg, mégpedig a portugál Costinhával - rá azért is szükség volt, mert az ezen a poszton bevethető Gonzalo Colsa és José Zahínos is távozott.

A legkomolyabb igazolás a csatársorba érkezett, Madridba költözik ugyanis az egyik legnagyobb argentin tehetségnek tartott csatár, Sergio Agüero, aki ideális kettőst alkothat a klub szintén fiatal ikonjával, Fernando Torresszel.

Rebesgetik továbbá, hogy az Atlético még minden csapatrészbe igyekszik legalább egy új futballistát igazolni. A kapusposztra felmerült az egyik legjobb latin-amerikai kapusnak tartott mexikói hálóőr, Oswaldo Sánchez érkezése (nyilván Aguirre ajánlotta a vezetőség figyelmébe a válogatott portást), a védelemben az uruguayi Diego Lugano vagy a brazil Luisao jelenthet további erősítést. A középpályássorba a Valencia CF irányítóját, Pablo Aimart, a portugál Maniche-t, a Bayern Münchentől távozott Zé Robertót vagy a hozzá hasonlóan tavaly (is) Németországban szerepelt Tim Borowskit szeretnék megnyerni, a csatársorba pedig Amiar országos barátját, Javier Saviolát, illetve a Crvena Zvezda szerb támadóját, Nikola Zigicet hoznák - aki nyilvánvalóan Mateja Kezman személyében találna ideális játékostársra.

Az új edző és a megújuló játékoskeret egyelőre még nem tud teljes értékű munkát végezni, hiszen a futballisták közül sokan éppen a világbajnokság utáni pihenőjüket töltik, de július végére várhatóan mindenki Aguirre rendelkezésére áll. A csapat első felkészülési mérkőzéseit Németországban játssza majd, előbb az Energie Cottbusszal, majd a Dinamo Dresdennel csap össze, majd Kínába utazik, ahol egy négyes tornán vesz részt. Augusztus 4-én a japán Kasima Antlers ellen kezd az Atlético, két nappal később pedig a kínai Shanghai Shenhua lesz az ellenfél.