Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Valencia CF került sorra.

A klub egyéves kihagyás után (2005-ben csak hetedik lett a Primera Divisiónban az együttes) visszatért az élcsapatok közé Spanyolországban, és az előző szezonban bronzérmet szerzett, ami egyben azt jelentette, hogy részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A játékosigazolások tekintetében a vezetőség eddig a minőséget helyezte előtérbe a mennyiséggel szemben, hiszen négyen érkeztek, ellenben többen távoztak.

Igaz, a klubot elhagyó futballisták közül páran már az előző szezonban is máshol szerepeltek kölcsönben: a legutóbbi idényt a Parma FC-ben töltött Bernardo Corradi a Manchester Cityben kötött ki, Marco Caneirát megint kikölcsönözték a Sporting CP-nek, a Celta Vigóban szerepelt José Enrique pedig ezúttal a Villarreal CF-be került.

Az előző pontvadászatban lehetőséget alig kapó Rufetét az RCD Espanyolnal passzolták el, nem tartották igényt az egy éve igazolt, de rengeteg sérült Patrick Kluivertre sem, a veterán Amedeo Carboni pedig visszavonult - és rögtön megkapta a sportigazgatói állást. Elment Fábio Aurélio is, a brazil balhátvédért pedig a Valencia egyetlen centet sem kapott a Liverpool FC-től, mivel a játékosnak lejárt a szerződése.

Utóbbi játékos helyére érkezett a Chelsea FC spanyol balbekkje, Asier del Horno, akiért a hírek szerint több mint hétmillió eurót adtak ki. De nem ő volt az egyetlen futballista, akit Angliából vettek meg: a Liverpool FC spanyol csatára, Fernando Morientes is a Valencia futballistája lett, az ő vételára ötmillió euró körül volt.

Ezen kívül a tavalyi kölcsönjátékosok közül Quique Sánchez mester immár igényt tartott David Silvára és Jaíme Gavilánra, akik a Celtában és a Getafében az előző szezonban alapemberek voltak - a szakértők szerint főleg a fiatal Gavilán lehet az, aki helyet harcolhat ki magának a kezdők között.

A felkészülési időszak eddig eltelt részében a vébén szerepelt focisták még könnyített edzéseket végeztek, és nem is léptek pályára az eddigi két edzőmeccsen. A Hollandiában edzőtáborozó együttes a helyi Go Ahead Eaglest és a török Fenerbahcét is 2-1-re verte, utóbbi találkozón Baraja és Regueiro voltak eredményesek.

Július 29-én a Mestalla-stadionban a Charlton Athletic lesz a vendég (ezt a találkozót előzi meg egyébként az új szerzemények hivatalos bemutatása), augusztus 12-én pedig a Trofeo Naranjaért vívott összecsapáson az AS Roma látogat Valenciába. A spanyol bajnokság első fordulójában majd a Real Betis lesz a csapat ellenfele.