Vágólapra másolva!
Luciano Moggi, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatója és a torinói klub is fellebbezett az olasz bundabotrányban hozott sportfegyelmi döntés ellen.

A szövetség (FIGC) fellebbviteli bizottsága Moggit öt évre eltiltotta a sportügyektől és 50 ezer euró pénzbírság befizetésére kötelezte, míg a Juventusnak a másodosztályú bajnokságban kell szerepelnie és 17 pontos hátránnyal kezdi az idényt, ezenkívül megfosztották az elmúlt két évben szerzett bajnoki címeitől.

Moggi a római városi bírósághoz benyújtott fellebbezésében arra hivatkozott, hogy ártatlan, ezért felmentését kérte, a klub az Olasz Olimpiai Bizottsághoz (CONI) fordult jogorvoslati kérelmével. A CONI augusztus 18-án dönt a torinói beadványról.

Moggi a május 5-én kirobbant botrány kulcsfigurája, lehallgatott telefonbeszélgetések alapján azzal vádolták, hogy játékvezetők segítségével manipulálta a Juventus mérkőzéseinek eredményeit, fenyegetéssel próbált játékosokat rávenni arra, hogy Torinóba szerződjenek és Marcello Lippi szövetségi kapitányra is nyomást gyakorolt a válogatott keret kialakításakor.