Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy véget ért Ruud van Nistelrooy karrierje a holland labdarúgó-válogatottban, Marco van Basten szövetségi kapitány ugyanis nem hívta be a szerdai, írek elleni idegenbeli barátságos mérkőzésre készülő keretébe.

"A 2008-as Európa-bajnokság selejtezőjére készülünk, és meg kell találnunk azt a tizenegyet, amely sikerrel veszi fel a küzdelmet a sorozatban. Úgy gondolom, a legjobb játékosoknak szavaztam bizalmat" - mondta a szakvezető azt sejtetve, hogy a Manchester Unitedtől a közelmúltban a Real Madridhoz szerződött támadóra a jövőben sem számít.

Van Nistelrooy eddig 54-szer szerepelt a nemzeti együttesben, s 28-szor volt eredményes. Rajta kívül az FC Barcelona középpályása, Mark van Bommel sem kapott meghívót Marco van Bastentől.

A holland keret:
Kapusok: Henk Timmer (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United)
Védők: Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Joris Mathijsen (AZ Alkmaar), Andre Ooijer (PSV Eindhoven)
Középpályások: Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Nigel de Jong (SV Hamburg), Rafael van der Vaart (Hamburg SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic)
Csatárok: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Dirk Kuyt (Feyenoord), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV Eindhoven)

(MTI) / [origo]