Vágólapra másolva!
Gianluigi Buffon, az olasz válogatott világbajnok kapusa úgy döntött, nem hagyja el a másodosztályba száműzött Juventus labdarúgócsapatát.

"Ez a klub csinált belőlem győztest, ha az elmúlt öt évben nem a Juventusban játszottam volna, talán ma nem lennék világbajnok" - indokolta döntését a La Stampa című lapnak a hálóőr.

A 28 éves sztár hozzátette, új kihívásként fogja fel a másodosztály küzdelmeit, amelyet a bundabotrányban bűnösnek talált csapata 17 pontos hátránnyal kezd majd meg.

"Meg kell nyerni innen is a bajnokságot, azt hiszem, ez izgalmas feladat" - mondta Buffon, hozzátéve, valószínűleg nem maradt volna a klubnál, ha nem száműzik a Serie B-be: "Az AC Milan, az Internazionale és az angol Arsenal is megkeresett. Azt hiszem, az AC Milanhoz igazoltam volna."

A kapus végleges döntésével egyelőre nem nőtt a legutóbbi két bajnoki címétől megfosztott Juventus sztártávozóinak névsora: korábban Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta az FC Barcelonához, Emerson és Fabio Cannavaro a Real Madridhoz, Patrick Vieira és Zlatan Ibrahimovic pedig az Internazionaléhoz szerződött.