Vágólapra másolva!
A Hannover Berlinbe látogat, azaz két magyar válogatott, Dárdai Pál és Huszti Szabolcs egymás ellen léphet pályára a német labdarúgó Bundesliga második fordulójában. A két játékos szerdán, az Ausztria elleni 2-1-es győzelem alkalmával együtt szerepelt a válogatottban, ezúttal viszont ellenfelek lesznek. Dárdaiék idegenbeli döntetlennel, Husztiék hazai vereséggel kezdték az idényt.

Hannoverben a Werder elleni vereség ellenére Neururer edző nem látja szükségességét annak, hogy megbontsa a támadószellemű Jankov, Bruggink, Huszti középpályás triót. Sérülés miatt
Juric, illetve Halfar nem léphet pályára. A Herthában is kezdő lesz Dárdai, az eltiltását letöltő Simunic is visszatér a védelembe, Boateng és Neuendorf azonban még mindig harcképtelen.

Szélesi Zoltán Cottbusa a Hamburgot látja vendégül, a két csapat utoljára a 2002-2003-as bajnokságban csapott össze, akkor gól nélküli döntetlent hozott az összecsapás. Előtte viszont a Cottbus kétszer is legyőzte hazai pályán riválisát (1-0, 4-2). A hazaiaknál az eltiltását letöltő Da Silva várhatóan éppen az exújpesti védő rovására tér vissza a csapatba, a vendégeknél pedig Boulahrouz kapja vissza helyét a védelem tengelyében.

Szabics Imre a Mainzzal Dortmundba látogat, a válogatott csatár a Kicker szerint csak a kispadon kap helyet. A két csapat legutóbb 1-1-es döntetlent ért el Dortmundban, a Mainz viszont legutóbbi három idegenbeli meccsén még gólt sem szerzett.

A címvédő és győzelemmel rajtoló Bayern München vasárnap Bochumba utazik, a bajorok abszolút esélyesek, hiszen a legutóbbi 15 meccsen, amikor a Bochum volt a pályaválasztó mindössze egyszer kaptak ki.

A forduló nyitómérkőzését Nürnbergben játsszák, a bajnokságot 3-0-s stuttgarti sikerrel nyitó hazaiak a Mönchengladbachot fogadják.

[origo] / (MTI)