Vágólapra másolva!
Már az első félidőben eldöntötte az európai Szuperkupa sorsát a Sevilla labdarúgócsapata, amely a monacói fináléban simán, 3-0-ra verte a Bajnokok Ligája-győztes Barcelonát.

Eredmény, európai Szuperkupa-döntő:
FC Barcelona (spanyol) - Sevilla (spanyol) 0-3 (0-2)
Monaco, II. Lajos-stadion
Barcelona: Valdés - Belletti, Márquez, Puyol, Sylvinho (Giuly, 72.) - Xavi (Iniesta, 57.), Motta (Gudjohnsen, 57.), Deco - Messi - Eto'o, Ronaldinho
Sevilla: Palop - Alves, Javi Navarro, Escudé, David - Navas (Maresca, 75.), Poulsen, Renato, Adriano (Puerta, 81.) - Kanouté, Luis Fabiano (Martí, a szünetben)
gól: Renato (7.), Kanouté (45.), Maresca (89., büntetőből)

Kiválóan kezdte a meccset a Sevilla, a 7. percben Reanto révén meglepetésre az UEFA-kupa győztese szerzett vezetést: Luis Fabiano ziccerét még védte Valdés, a lecsorgó labdát azonban Renato 5 méterről az üres kapuba passzolta (0-1).

Aztán egy Luis Fabiano-fejes okozott kisebb riadalmat a Barca kapuja előtt. A meccset egyértelműen a Sevilla uralta, a BL-győztes tavaly megcsodált, pazar játékának nyoma sem volt.

A 32. percben jutott el egyáltalán a gólszerzés reményéhez a Barcelona, ám Eto'o nem találta el a labdát. A 40. percben aztán a kameruni játékos már jobban összpontosította, ám 20 méterről, ballal megeresztett lövése könnyedén landolt Palop ölében.

Forrás: EPA

Renato szerezte meg a vezetést

A félidő utolsó percében a 45 percet végigalvó Barcelona-védelem statisztált a második Sevilla-találathoz. Renato bal oldali szögletrúgásra Valdés jól mozdult ki, öklözését azonban Navarro postafordultával visszabólintott, a kapunak háttal álló Kanouté pedig az üres hálóba csúsztatott (0-2).

A második félidőben sem változott a játék képe, Frank Rijkaard az 57. percig bírta a szenvedést nézni, ekkor pályára küldte Iniestát és Eidur Gudjohnsent is - utóbbi a 63. percben életerős lövéssel kínálta meg Palopot, de a sevillai hálóőr vetődve védett.

A 67. percben ismét Kanouté és Renato csinált bolondot a védelemből, utóbbi fejese centikkel kerülte el a kaput. Négy perccel később Eto'o cselezgetett addig, amíg ki nem tudta ugratni Messit, Palop azonban merész vetődéssel tisztázott, a védők pedig felszabadítottak.

A hajrában a Barcelona előtt nem adódott már komoly lehetőség, a Sevilla sem törte magát, ennek ellenére a csereként beálló Puerta összehozott egy büntetőt, amelyet Maresca értékesített, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.