Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak augusztus 31-én lezárult, és így a klubok egészen januárig nem igazolhatnak új futballistákat - jobban mondva csak olyan labdarúgót szerződtethetnek, akinek nincsen klubja. A Villarreal CF azonban külön engedélyt kapott a spanyol ligától arra, hogy egy focistával erősítsen az egyesület sújtó sérüléshullám miatt.

A Sárga Tengeralattjáró az előző idényben a BL-ben egészen az elődöntőig menetelt, de ennek az volt az ára, hogy a bajnokságban elmaradt a korábbi teljesítményétől a csapat, és csak a hetedik helyen végzett a Primerában. Ennek köszönhetően csak az UEFA-Intertotó-kupában indulhatott el az együttes, ám a vezetőség bízott abban, hogy egyrészt ebből a sorozatból sikerül bejutni az UEFA-kupába, másrészt pedig hogy a 2006-2007-es pontvadászatban megint ott lesz az élmezőnyben a klub.

Ennek érdekében már júniusban megkezdte az erősítést a csapat, sőt, már az előző szezon közben tudni lehetett, hogy a Villarreal megszerezte az Arsenal CF francia középpályását, Robert Pirest, a Real Zaragoza focistáját, Canit, illetve a Real Sociedad török csatárát, Nihat Kahvecit. Az új emberekre már csak azért is szükség volt, mert a világbajnokságon szerepelt focisták az Intertotó-kupában még nem játszottak, elvégre a torna július elején ért véget, a nemzetközi sorozat pedig ugyanezen hónap végén rajtolt. Márpedig Juan Román Riquelme nélkül a Villarreal nem ugyanaz a csapat, és ez be is bizonyosodott, mert a szlovén Maribor Pivovarna Lasko már az első körben kiverte a spanyolokat.

Ha ez nem lett volna elég probléma, a bajnoki rajtra több kulcsember is kidőlt a sorból, ráadásul hosszú időre. Előbb az argentin középhátvéd, Gonzalo Rodríguez szenvedett térdszalag-szakadást, majd pedig a legnagyobb erősítésnek tartott Robert Pires járt ugyanígy - mindketten legalább fél évig nem léphetnek pályára. Ilyen előzmények után az első fordulóban a Real Madrid ellen elért idegenbeli, gól nélküli döntetlen nem volt rossz eredmény, és pár nap még mindig volt az átigazolási időszakból, amelynek során még sikerült megszerezni az argentin középpályást, Leandro Somozát, a szintén argentin középhátvédet, Fabricio Fuentest, és a védelembe még az Arsenal FC francia játékosa, Pascal Cygan is érkezett.

Pires posztjára tehát senkit sem igazoltak, de a jelek szerint Manuel Pellegrini mester mindenképpen szeretne valakit erre a posztra, mert a klub elérte a spanyol ligánál (LFP), hogy külön engedéllyel szeptember 25-ig bezárólag még egy futballistát igazoljon. A Villarreal kifejezetten a középpálya bal oldalára keres valakit - kérdés, hogy ilyenkor ki jöhet szóba, hiszen a klub nélkül lévő focisták megszerzéséhez nem kellett volna külön engedély, élő szerződésből pedig a szezon közben nagyon nehéz kivásárolni bárkit is.