Vágólapra másolva!
A héten egyetlen igazi rangadót rendeznek nemzetközi topligákban, a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid az Atlético Madridot fogadja. Angliában a veretlen Aston Villa a Chelsea-hez látogat, az olaszoknál a hétközi BL-kudarc után javítana az Inter és a Roma, míg a németeknél a két veretlen csapat, a Hertha és a Nürnberg is otthon lép pályára.

A Real Madrid-Atlético Madrid összecsapást kíséri a legnagyobb várakozás a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulója előtt, ami ezúttal nem csak a hagyományos rivalizálás, de az együttesek tabellán elfoglalt helye miatt is igazi rangadónak nevezhető.

A nyáron átalakított Real Madrid négy mérkőzés után tíz ponttal a tabella második helyén áll, csupán egy ponttal megelőzve az ötödik Atléticót, amely bizakodva készül a találkozóra.

A kisebbik madridi klubnál nem véletlen a felfokozott hangulat, ugyanis a csapat 1996 óta nem kezdte ilyen jól a pontvadászatot, márpedig akkor meg sem állt a bajnoki és kupagyőzelemig. Ráadásul tavaly március óta nem kapott ki idegenben, igaz, akkor éppen a Real győzte le a gárdát, amelynek ennek ellenére most egyértelműen az a célja, hogy 1999 után újra legyőzze legnagyobb riválisát.

"Egyszer kell összejönnie a sikernek és akkor nem lesz többé ilyen rossz sorozatunk. Azt hiszem, hogy most remek esélyünk van erre" - mondta bizakodva Fernando Torres, a csapat legutóbbi négy szezonjának házi gólkirálya, aki ugyanakkor még sohasem talált be a Real kapujába.

A Real Madridnál is kedvező előjelekkel készülnek a rangadóra, miután a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban 5-1-es győzelmet arattak a Dinamo Kijev felett. A címvédő és jobb gólarányának köszönhetően listavezető FC Barcelona a gyengén rajtoló Athletic Bilbaóhoz (18.) látogat, míg a szintén tíz ponttal álló Valencia a tabellán 13. Gimnasticot fogadja.

A vártnál is súlyosabb Samuel Eto'o-nak, a Barcelona kameruni labdarúgójának sérülése. A kiváló támadót csütörtökön műtötték meg, miután a szerdai Werder Bremen elleni 1-1-re végződött Bajnokok Ligája mérkőzésen porcleválást szenvedett. A klub orvosai szerint a 25 éves futballistának legalább öt hónapot kell majd kihagynia, míg az első jelentések három hónapról szóltak.

A csatár - aki 26 találatával az előző szezon spanyol gólkirálya volt - a 65. percben egy passz után esett össze.