Vágólapra másolva!
A Charlton Athletic és a Wigan Athletic búcsúzott az élvonalbeli csapatok közül a labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában. Utóbbi egy másik Premier League-ben szereplő együttes, a Portsmouth vendégeként esett ki, ugyanakkor előbbi a harmadosztályú Notthingham Foresttől kapott ki. Az Arsenal idegenben kétgólos győzelmet aratott a Liverpool felett.

Alsóbb osztályú gárda ellen kényszerül újrajátszásra a Newcastle United, a Middlesbrough és a Fulham, míg a Chelsea, a Bolton Wanderers, a West Ham United, valamint az egymeccses eltiltása miatt Priskin Tamást nélkülöző Watford simán jutott tovább.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Gera Zoltánt mellőző West Bromwich Albion továbbjutott, akárcsak Rósa Dénest és Gyepes Gábort nem nevező Wolverhampton Wanderers továbbjutott, míg a 90. percig Buzsáky Ákost soraiban tudó Plymouth döntetlent játszott, így még egyszer összecsap majd a negyedosztályú Peterbrough együttesével.

Az Arsenal idegenben kétgólos győzelmet aratott a Liverpool felett. Az Ágyúsok elsősorban Tomas Rosicky remeklésének köszönhetik a továbbjutást, ugyanis a cseh középpályás kétszer is eredményes volt, a londoniak harmadik gólját pedig Thierry Henry szerezte. A hazaiaknál csak Dirk Kuyt talált a kapuba.

FA-kupa, 3. forduló (az élvonalbeli és a magyar érdekeltségű csapatok eredményei):
Birmingham City (II. osztályú) - Newcastle United 2-2
Chelsea - Macclesfield Town (IV.) 6-1
Doncaster Rovers (III.) - Bolton Wanderers 0-4
Hull City (II.) - Middlesbrough 1-1
Leicester City (II.) - Fulham 2-2
Nottingham Forest (III.) - Charlton Athletic 2-0
Peterborough United (IV.) - Plymouth Argyle (II.) 1-1
Portsmouth - Wigan Athletic 2-1
Watford - Stockport County (IV.) 4-1
West Bromwich Albion (II.) - Leeds United (II.) 3-1
West Ham United - Brighton (III.) 3-0
Wolverhampton Wanderers (II.) - Oldham Athletic (III.) 2-2
FC Liverpool - Arsenal 1-3