Vágólapra másolva!
Antonio Cassano helyett inkább világbajnok futballsztárjait szeretné megtartani a nyári bundabotrány miatt másodosztályba száműzött Juventus.

"Cassano nagy tehetség, de jelenleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy leigazoljuk, mert luxus lenne" - mondta Alessio Secco, a torinói gárda sportigazgatója, aki kifejtette, elsősorban azon fáradoznak, hogy az egyaránt világbajnok Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Mauro Camoranesi és a francia David Trezeguet ne távozzon a csapattól.

A Gazzetta dello Sport a Zebrákkal kapcsolatba hozott sztárokra is rákérdezett, amelyekre Secci igen szűkszavúan válaszolt: "Steven Gerrard megszerzése álom lenne, Frank Lampard pedig lehetetlen. David Beckham sem kell, mert mi éhes futballistákat keresünk, Roman Riquelme nem érdekel bennünket, mert nem illik bele a taktikai elképzelésekbe. Mancini sem aktuális, ő még Capello kívánságlistáján szerepelt".

Secco ugyanakkor kijelentette, jövő héten leülnek Didier Deschamps vezetőedzővel tárgyalni, hogy meghosszabbítsák 2008 nyaráig szóló szerződését.

A Juve-rajongókon kívül mostanság a téli sportok szerelmesei is Torinóra figyelnek. Zene, tánc és fényjáték szerepelt a 23. Téli Universiade megnyitó ünnepségének programjában. Tizenegy hónappal a tavalyi téli olimpia után ezúttal 52 ország mintegy 3000 főiskolás és egyetemista téli sportolója látogatott el az észak-olaszországi iparvárosba, ahol a versenyek csütörtök délelőtt a férfi óriásműlesiklással kezdődnek.

A játékokat Fabio Mussi felsőoktatási és kutatási miniszter nyitotta meg, míg a "Tudás lángját" az 1960-as római nyári olimpia 200 méteres síkfutó bajnoka, Livio Berruti lobbantotta fel a stadionban. Az eseményen részt vett Gianluigi Buffon Juve-kapus, valamint a Téli Universiadét életre hívó, később a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökeként tevékenykedett Primo Nebiolo özvegye.

Magyarországot három sportágban - alpesi sí, hódeszka és rövidpályás gyorskorcsolya - 14 versenyző képviseli.