Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt az idegenbeli 1-1 után hazai pályán simán nyert a Chelsea a Wycombe Wanderers elleni Ligakupa-elődöntőben, a 4-0-s diadal különlegessége, hogy a folyamatosan kritizált Andrij Sevcsenko két góllal vette ki részét a sikerből. A Premier League-ben a Watford egy korábbról elhalasztott mérkőzésen 2-1-re verte a Blackburnt, Priskin Tamás nem jutot szóhoz a győztes csapatban.

A negyedosztályú Wycombe a 22. percig tartotta magát a Stamford Bridge-en, ekkor Sevcsenko Doherty passzára csapott le, és aztán bevette Batista kapus hálóját. Az első meccsen a kiscsapat gólját jegyző Easter egyenlíthetett volna, de lemaradt Betsy beadásáról, és a Kékek szinte azonnal büntettek, Drogba passza után megint Sevcsenko volt eredményes, aki nyolcadik gólját szerezte ezzel a londoni gárda mezében, de először tudott duplázni.

Forrás: EPA

Sevcsenko éppen második gólját szerzi

A fordulás után Lampard és Drogba rontott ziccert, aztán Sevcsenko átadásából előbbi már nem hibázott, a 69. percben Batistát kicselezve gurított a hálóba. A végén ismét Lampard kért szót, és tette fölényessé a győzelmet, Drogba előkészítése után közelről szerezte a negyedik Chelsea-gólt, Mourinho csapata így 5-1-es összesítéssel került a döntőbe, ahol a Tottenham-Arsenal ütközet továbbjutójával találkozik.

angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Chelsea - Wycombe Wanderers (IV. osztályú) 4-0 (2-0)
gól:
Sevcsenko (22., 43.), Lampard (69., 90.)
továbbjutott: a Chelsea, 5-1-es összesítéssel

Az FA-kupában újrajátszott mérkőzésen két másodosztályú gárda feszült egymásnak, a Luton és a Queens Park Rangers küzdelméből végül egy öngóllal előbbi került ki győztesen, így szombaton, a negyedik fordulóban a Blackburnt fogadhatja.

FA-kupa, 3. forduló, újrajátszott mérkőzés:
Luton (II. osztályú) - Queens Park Rangers (II.) 1-0 (0-0)
gól:
Rehman (80., öngól)
piros lap: Bailey (74., QPR)