Vágólapra másolva!
Az AC Milan a Parmát, az AS Roma pedig a Sienát verte 1-0-ra az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Az Inter továbbra is megállíthatatlan: az éllovas milánói gárda ezúttal a Sampdoria vendégeként diadalmaskodott.

A fővárosi Farkasok sikerükkel megerősítették második helyüket, mivel szombaton a harmadik helyzett Palermo vendéglátóként kapott ki a Laziótól, azaz a Roma hét ponttal jobban áll, mint a szicíliai gárda. A Milan még mindig csak 9. a tabellán, ám a negyedik - Bajnokok Ligája-indulást érő - pozíciótól mindössze három pont választja el.

A listavezető Internazionale sorozatban 14. bajnokiján győzött, amikor vasárnap este megszerezte a három pontot a Sampdoria vendégeként. A hazaiak a hetedik perctől tíz emberrel játszottak. Gennaro Delvecchiónak azért kellett elhagynia a játékteret, mert előbb megrúgta a milánóiak brazil kapusát, Julio Cesart, majd lefejelte a hevesen tiltakozó Marco Materazzit. Az Internazionale védőjét a tavaly nyári németországi világbajnokság döntőjében Zinédine Zidane fejelte mellkason.

Közben kiderült: mindössze egymillió dollár választja el a Real Madridot és az AC Milant Ronaldo átigazolása ügyében - jelentette ki Adriano Galliani. Az olasz klub alelnökének kijelentését az EFE római tudósításában idézte vasárnap, amelyben Galliani megerősítette, hogy hétfőn a spanyol fővárosba repül, ahol aznap délután találkozik a Real Madrid elnökével, s reményei szerint nyélbe ütik a végleges megállapodást a brazil csatár elengedéséről.

A spanyol hírügynökség úgy tudja, hogy a királyi gárda vezetése 7 millió eurót szeretne látni Ronaldóért, míg az AC Milan ajánlata legfeljebb hat millióról szól. A hétfői tárgyalásokon kell(ene) tehát a két summa közötti különbséget "eltüntetni", amit a felek alighanem meg is tesznek, s vélhetően félúton találkoznak majd az álláspontok. Az EFE megjegyzi, hogy az olasz klub és Ronaldo egymás között már megegyezett, ha igaz, úgy, hogy a brazil 18 hónapra szerződik 6 millió euróért, mely összeghez hozzájönnek a játékos reklámjogainak értékesítéséből befolyó pénzek, amelyeket - szemben a Real Madriddal - az AC Milan teljes egészében átenged Ronaldónak.

"Remélem, kedd reggel már Ronaldóval együtt térek vissza Milánóba" - jelentette ki Galliani, aki az eddig elvégzett egészségügyi vizsgálatokról annyit mondott: "A brazil nagyon jó fizikai állapotban van, jobban, mint amit előzetesen az orvosok vártak. A térdszalag-problémája is már a múlté."

Serie A, 21. forduló:
AC Milan - Parma 1-0 (0-0)
gól: Inzaghi (76.)

AS Roma - Siena 1-0 (0-0)
gól: Vucinic (62.)
piros lap: Locatelli (90., Siena)

Atalanta - Catania 1-1 (1-0)
gól: Zampagna (30.), illetve Morimoto (88.)

Cagliari - Reggina 0-2 (0-0)
gól: Vigiani (46., 58.)

Chievo - Empoli 0-0

Fiorentina - Livorno 2-1 (0-1)
gól: Toni (68.), Jörgensen (82.), illetve Lucarelli (27.)

Messina - Ascoli 1-2 (0-0)
gól: Parisi (75., 11-esből, 90.), illetve Paolucci (89.)
piros lap: Di Biagio (89., Ascoli)

Sampdoria - Internazionale 0-2 (0-1)
gól: Ibrahimovic (38.), Maicon (75.)
piros lap: Delvecchio (7., Sampdoria)

[origo] / (MTI)