Vágólapra másolva!
Egyhetes kihagyás után újraindult az olasz pontvadászat, még ha a Serie A meccseinek nagy részét üres lelátók előtt is játszották - és álomcsapatunkba rögtön négyen is bekerültek a talján élvonalból. Érdekesség, hogy a hétközi válogatott mérkőzések csak kis hatással voltak a tizenegy összeállítására, az ott nyújtott jó teljesítményeket a hét végén csak kevesen tudták megismételni.
Mickael Landreau (francia, Paris-SG): A párizsi gárda 12 nyeretlen meccs után tudott ismét győzni, és bár a csapat 4-2-es diadalt aratott az AS Monaco ellen, az együttes legjobbja mégis a kapus volt. Landreau egygólos vezetésnél előbb hatalmas bravúrral a felső kapufára tolta Plasil bombáját, majd egy tizenegyest is hárított.
Cristian Maggio (olasz, Sampdoria): Nagyon kellett már a győzelem a genovai együttesnek, hiszen négy hete nyeretlennek mondhatta magát a Serie A-ban, de a sereghajtó Ascolit azért sikerült megvernie. Ehhez nagyon kellett a jobbhátvéd Maggio látványos fejesgólja, amely a játékos pályafutásának második élvonalbeli találata volt.José Carlos de Araujo Nunes (portugál, RCD Mallorca): A mallorcai együttes menekül a kiesés elöl, és a portugál középhátvéd lassan a csapat egyik leggólerősebb játékosává lép elő. A Real Zaragoza ellen már szezonbéli harmadik találatát érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy együttese 2-1-es győzelmet arasson.Hilton (brazil, RC Lens): A lensi csapat továbbra is tartja magát a dobogó második fokán a Ligue 1-ben, és ezúttal a Sochaux ellen aratott magabiztos győzelmet. A brazil középhátvéd magabiztos védőmunkája mellett gólt is fejelt, és a harmadik találatot megelőző akcióból is kivette a részét.Marek Jankulovski (cseh, AC Milan): A rossonerók a Livorno ellen bizony alaposan megszenvedtek, és a 2-1-es győzelemhez a cseh balhátvéd, Jankulovski találata kellett. A bekk a hét közben a belgák elleni válogatott meccset is végigjátszotta, mégpedig remekül, a hét végén pedig 2011-ig meghosszabbította szerződését a Milannál.
Roberto Hilbert (német, VfB Stuttgart): A svábok meglepően fölényesen nyerték meg a Werder Bremen elleni rangadót a Bundesligában, és ezzel egy pontra megközelítették a második helyen álló brémaiakat. A gólzáport a jobb oldali középpályás, Hilbert kezdte meg, aki később még egy gólpasszt is adott.Nacho (spanyol, Getafe CF): Bernd Schuster együttese ezúttal a Valencia CF ellen aratott győzelmet, és ennek köszönhetően továbbra is versenyben van a nemzetközi indulásért. A mérkőzésen többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a gárdából, köztük a középpályás Nacho is, aki a harmadik találatot szerezte.Sergio Bernardo Almirón (argentin, Empoli FC): Az olasz pontvadászatban a szezon meglepetéscsapatának az Empoli számít, amely a hét végén idegenben verte a Palermót, és ezzel már a negyedik helyre lépett előre. A találkozó egyetlen gólját az argentin Almirón érte el, aki ismét remek teljesítményt nyújtott, nem csoda, hogy az Internazionale is érdeklődik iránta.Steve Sidwell (angol, Reading FC): A Premier League újonc csapata továbbra is remekel, ezúttal az Aston Villát verte 2-0-ra, és így továbbra is hatodik helyen áll a tabellán. A birminghamiek ellen a bal oldali középpályás, Sidwell különösen elemében volt, rendkívül energikusan futballozott, és nem mellékesen ő szerezte mindkét találatot.
Steve Savidan (francia, Valenciennes FC): A gall pontvadászatban egy olyan futballista vezeti a góllövőlistát, akiről a szezon előtt csak nagyon kevesen hallottak. Savidan a hét végén ismét bizonyította, hogy remek formában van, hiszen az FC Nantes ellen idegenben ért el mesternégyest, amiért a L'Équipe-től az elképesztően magas 9,5-es osztályzatot kapta meg.Mohammed Zidan (egyiptomi, FSV Mainz): A jelek szerint tökéletes húzás volt a mainzi mester, Jürgen Klopp részéről, hogy visszaszerezte a Werdertől az egyiptomi támadót, hiszen a csatár az Energie Cottbus elleni kiesési rangadón mesterhármast ért el. Zidan egyébként a hét közben hazája válogatottjában is pályára lépett a svédek ellen, és ott is győzelemben volt része.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.