Vágólapra másolva!
A február 2-án történt rendőrtragédia miatt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) az idény végéig bezáratta a cataniai stadiont.

A Massimino-aréna a rendelet szerint június 30-a után fogadhat újra nézőket, addig a szicíliaiaknak semleges helyszínen kell lejátszaniuk a hazai találkozóikat. Erre leginkább az ugyancsak a szigeten fekvő Messina és Palermo létesítménye tűnik alkalmasnak.

Tizenkét nappal ezelőtt egy fiatalkorú elkövető a cataniai stadion északi kanyarjának mellékhelyiségéből kiszakított mosdókagylóval megdobta a később elhunyt 38 éves Filippo Racitit, aki két gyermeket hagyott hátra. A múlt kedden őrizetbe vett fiú nem ismeretlen a hatóságok számára, mivel egy ultracsoport tagja. Állítólag beismerő vallomást is tett, ám ügyvédje ezt utólag cáfolta.

Forrás: EPA

Legközelebb nyár közepén mehetnek be nézők a Massimino-stadionba

Az olasz rendőrség már 41 személyt, köztük 16 fiatalkorút állított elő az ügy kapcsán. Az FIGC mindössze hat élvonalbeli stadiont minősített biztonságosnak, így a hétvégi fordulóban csak ezekbe a létesítményekbe engedték be a szurkolókat.