Vágólapra másolva!
Öt-ötezer euró büntetést kapott klubjától Jan Schlaudraff és Marius Ebbers, a labdarúgó Bundesliga élvonalában szereplő Alemannia Aachen autóbalesetet szenvedett két játékosa. A futballisták vasárnap hajnalban az autópályán többször a szalagkorlátnak csapódtak és totálkárosra törték autójukat, de sértetlenül megúszták a balesetet. A járművet Ebbers ittasan vezette.

"Marius Ebbers azért kapta a büntetést, mert felelőtlen magatartásával nemcsak veszélybe sodorta magát és társát, hanem a klub hírnevének is rengeteget ártott. Jan Schlaudraff válogatott játékoshoz méltatlanul viselkedett, amikor engedte, hogy társa alkoholos befolyásoltság alatt a volán mögé üljön" - olvasható az aacheniek hivatalos közleményében.

"Borzasztóan sajnálom a történteket, a büntetést természetesen elfogadom, és nagyon örülök, hogy épségben megúsztuk a balesetet" - mondta Schlaudraff a Kicker című sportlapnak adott interjújában.

A válogatott csatár szombaton leendő klubja, a Bayern München ellen bizonyíthat. A következő szezontól Schlaudraff a bajorok játékosa lesz. Ebbersnek "halmazati" büntetésként ezt a találkozót a lelátóról kell végignéznie.