Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban játsszák a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzéseket a topligák közül, a listavezető Barcelona Valenciába látogat, a Real Madrid a Betist fogadja, a Sevilla pedig az Atlético Madriddal találkozik. Olaszországban az Inter könnyen tizenhatosra hízlalhatja győzelmi sorozatát a Cagliari ellen, míg a Roma az idény egyik meglepetéscsapatánál, az Empolinál vendégeskedik, a Bundesligában Dárdai Pál és Szabics Imre klubjai mérik össze erejüket Berlinben, Angliában nincs bajnoki forduló, mert az FA-kupa 5. fordulójára kerül sor.

Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulója, hiszen számos olyan mérkőzést rendeznek, amelyen élcsoporthoz tartozó csapatok találkoznak egymással.

A legnagyobb érdeklődéssel a címvédő FC Barcelona valenciai vendégjátékát várják a szakértők: Frank Rijkaard együttesének már a jövő heti Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre is figyelni kell, akárcsak a hazai csapatnak, amely az Internazionale ellen lép majd pályára.

A két csapat közül a Valencia kezdte jobban az újévet, ám ez a sorozat a múlt hét végén megszakadt, hiszen Quique Sanchez Flores csapata 3-0-s vereséget szenvedett a Getafe otthonában, míg a Barca könnyedén nyert 2-0-ra a Racing Santander ellen. A katalánoknál nagy kérdés, hogy a tréner és Samuel Eto'o tisztázni tudta-e kisebb összezördülését.

A kameruni támadó a Racing ellen úgy döntött, nem lép pályára csereként, ezért a holland szakvezető megorrolt rá, de csütörtökön rendeződni látszott a helyzet. Az AS spanyol lap egyébként úgy tudja, hogy Rijkaard nyáron elhagyja a csapatot, és lehetséges utódként Marco van Bastent, Bernd Schustert és Ronald Koemant emlegetik.

A Real Madridra újabb komoly erőpróba vár, hiszen azt a Real Betist fogadja, amely a Király-kupában búcsúztatta. A forduló zárásaként a Sevilla az Atlético Madridot fogadja. A hazaiaknak a mérkőzés tétje, hogy tartsák a lépést a Barcelonával - egy katalán vereség esetén be is hozhatják őket -, míg a vendégeknek a BL-t jelentő negyedik helyre való fellépés jelenthet plusz motivációt.

Nagyot bukott a Valenciahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070211azintert.html?pIdx=2