Vágólapra másolva!
Az építkezés körül évek óta húzódó viták és botrányok után úgy tűnik, hamarosan elkészül az új Wembley-stadion. Az aréna menedzsere kedden kijelentette: ha minden jól megy, a labdarúgó FA-kupa május 19-ei döntőjét már itt rendezhetik.

Alex Horne azt mondta: ezt megelőzően több biztonsági tesztet is elvégeznek úgy, hogy nézők is lesznek a lelátókon, majd a március 24-ei, Anglia-Olaszország U21-es mérkőzés lesz a hivatalos főpróba.

Az új Wembley - amelynek átadását eredetileg 2005 augusztusára tervezték, de a kivitelező és az üzemeltető közötti vita miatt elhúzódott az építése - 90 ezer férőhelyes lesz.

A tervek szerint március 3-án adták volna át a létesítményt, ezt azonban 17-ére halasztották, ami azt jelenti, az eredetileg március 11-én ide tervezett angol-holland női mérkőzésnek új helyszínt kell találni.

Forrás: EPA

Bár vannak még eldöntendő kérdések, azért az FA már megejtette a kupanegyeddöntők sorolását. A nagyágyúk - Chelsea, Manchester United, Arsenal - elkerülték egymást. A Chelsea ellenfele a Tottenham lesz, az Arsenal (amennyiben legyőzi a Blackburnt) a Manchester City ellen lép pályára, a Buzsáky Ákost, Tímár Krisztiánt és Halmosi Zoltán soraiban tudó Plymouth a Priskin Tamással felálló Watfordot fogadja, míg a Middlesbrough-West Bromwich meccs győztese a Manchester United-Reading párharc továbbjutóját látja vendégül.

(MTI) / [origo]