Vágólapra másolva!
Amióta létezik a labdarúgás, a csatárokat mindig a szerzett találatok száma alapján értékelik. Ha egy támadó sorozatban lövi vagy fejeli a gólokat, akkor bombaformában van (függetlenül attól, hogy ehhez mennyi helyzetre volt szüksége), amikor pedig több mérkőzésen keresztül nem talál a hálóba, máris a kritikák kereszttüzébe kerül. Nincs tehát nagyobb kincs, mint az a támadó, amely hétről hétre menetrendszerűen szállítja a gólokat. Ennek az örökigazságnak a szellemében sorozatunk mai részét azoknak a csatároknak szenteljük, akik megszakítás nélkül, a legtöbb egymást követő élvonalbeli mérkőzésen voltak eredményesek.

A "műfaj" legjobbjainak minimum tíz, egymást követő mérkőzésen kellett eredményesnek lenniük, ami azért nem kis feladat, hiszen ehhez két és fél hónapon keresztül kell valamennyi találkozón a hálóba találni. Az elmúlt 20 év ismertebb játékosai közül szériában tíz bajnokin talált az ellenfelek hálójába például Mark Viduka, John Aldridge, Ronaldo, Sonny Anderson, Ruud van Nistelrooy és Mário Jardel. Az ausztrál támadó a Celtic FC játékosaként az 1999-2000-es idényben, míg az egykori liverpooli kedvenc a nyolcvanas évek végén jutott 11-11 gólig tíz találkozón, Ronaldo az FC Barcelona mezében 12-szer volt eredményes, honfitársa, Anderson pedig 13 góllal örvendeztette meg az Olympique Lyon szurkolóit.

Ugyanennyi mérkőzés alatt jóval eredményesebb volt náluk Van Nistelrooy, aki 2003-ban 15-ször vette be az ellenfelek kapuját, de ő is csak megközelíteni tudta a listán előtte állókat. Az 1908-09-es angol bajnokságban ugyanis Bertram Freeman (Everton FC) 17, 1943-ban a spanyol ligában Mariano Martín (FC Barcelona), az 1999-2000-es portugál pontvadászatban pedig Jardel (FC Porto) szerzett 19-19 gólt tíz forduló alatt. Emberfeletti teljesítmény! - mondhatják sokan.

Kérdés, hogy akkor milyen jelzővel illetnék az olasz Marco Negri produkcióját, aki a Rangers FC-hez szerződve első tíz skót bajnokiján 23-szor volt eredményes. A támadó 1997-ben egy duplával nyitott a Hearts FC ellen, majd következő meccsén ötöt vágott a Dundee Unitednak. A 23 gólból ráadásul csak hármat szerzett büntetőből.