Vágólapra másolva!
Csupán gólnélküli döntetlenre futotta Palermóban az AC Milan erejéből az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának rangadóján, s mivel az Empoli győzni tudott a Messina ellen, a milánói együttes visszacsúszott a hatodik helyre. Az AS Roma Francesco Totti két góljának köszönheti a pontszerzését a Chievo ellen, a kiesési rangadón nem bírt egymással a Parma és az Ascoli. Az Udinese lefékezte, de megállítani nem tudta az Intert.

Eredmény, Serie A, 26. forduló:
Palermo - Milan 0-0
Palermo:
Fontana - Zaccardo, Barzagli, Biava, Pisano - Diana, Corini (Simplicio, 9.), Guana - Bresciano (Tedesco, 70.), Di Michele - Caracciolo (Matusiak, 69.)
Milan: Dida - Brocchi, Simic, Bonera, Favalli - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf (Gourcuff, 71.) - Kaká - Gilardino (Ronaldo, 71.)

Az Olasz Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága három hónapra tiltotta el a játéktól Marco Borriellót, az AC Milan csatárát, akiről december végén derült ki, hogy doppingolt. A 24 éves futballista - az első lebukott az olasz élvonalban - az AS Roma elleni, november 11-ei bajnoki után akadt fenn a vizsgálaton, a szervezetében kortizon nyomaira bukkantak. Ez a szer csökkenti a fájdalomérzetet és növeli az állóképességet, szedője később érzi magát fáradtnak.

Mivel Borriello játékjogát a hír napvilágra kerülése után azonnal felfüggesztették, a büntetése március 21-én már le is jár.

Boriello mellett több játékosra (Costacurta, Nesta, Cafú, Kaladze, Jankulovski, Oddo, Serginho) sem számíthatott Carlo Ancelotti a palermói mérkőzésen, de nem kapott helyet a kezdőcsapatban Oliveira mellett a másik brazil, Ronaldo sem.

A meccset a Milan kezdte jobban, s a 8. percben máris büntetőhöz jutott: Gilardino színészi kvalitásait is latba vetve eljátszotta a nagy halált, Fontana kapus bosszúból jobbra vetődve kiütötte Kaká tizenegyesét.

Az első játékrészben mér Seedorf tornásztatta meg Fontanát, majd a 42. percben Diana lőtt a bal kapufa mellé.

A második félidő elején Di Michele lőtt nagy helyzetben mellé, majd kiegyenlítetté vált a játék, igazi nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A hajrára Ancelotti még próbált frissíteni, Seedorf helyére Gourcuff állt be, Gilardinót Ronaldo váltotta.

A brazil világbajnok közel is állt a gólhoz, egy előrevágott labdára ugyanis jól csapott le, de a becsúszó védő előbb elérte, pechjére éppen Ronaldót rúgta vele mellbe, a labda pedig becsapva Fontanát a lécre hullott...

A 93. percben még Di Michele éles szögből kevéssel tévesztette el a jobb felső sarkot, de az eredmény nem változott, a vége 0-0 lett.
.
További eredmények:
Internazionale - Udinese 1-1 (0-0)
gól:
Crespo (66.), illetve Obodo (47.)

Ascoli - Parma 0-0
piros lap:
Bonanni (Ascoli, 57.)

Chievo - Roma 2-2 (2-1)
gól:
Bogdani (17.), Semioli (33.), illetve Totti (34., 48.)

Empoli - Messina 3-1 (2-0)
gól:
Saudati (14., 62.), Marzoratti (35.), illetve Alvarez (89.)
piros lap: Vezze (Messina, 55.)

Lazio - Catania 3-1 (0-1)
gól:
Pandev (60.), Siviglia (88.), Rocchi (95.) illetve Colucci (17.)

Reggina - Fiorentina 1-1 (0-0)
gól:
Foggia (57.), illetve Mutu (87., büntetőből)

Sampdoria - Atalanta 2-1 (0-1)
gól:
Bazzani (71.), Volpi (83., büntetőből), illetve Ventola (8.)

Siena - Livorno 0-0

Torino - Cagliari 1-0 (1-0)
gól:
Bovo (23.)
piros lap: Ardito (Torino, 90.)