Vágólapra másolva!
Igazi futballcsemegével keződik és záródik a mérkőzések sora a hétvégén. Szombaton kora délután a listavezető Manchester United a harmadik helyen álló Liverpool vendége lesz a Premier League-ben, vasárnap késő este pedig a spanyol címvédő Barcelona a trónkövetelő Sevilla otthonába látogat.

A liverpooliak bizakodva várják az összecsapást, a klub háza táján mindenki azt mondogatja: ha a csapat képes volt idegenben legyőzni a Barcelonát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében (1-2), akkor nem kell félnie a MU-tól sem. Sir Alex Ferguson gárdája jelenleg 16 ponttal előzi meg a tabellán a Vörösöket, akik azonban 30 mérkőzés óta nem kaptak ki hazai környezetben. Legutóbb - még 2005 októberében - a Chelsea tudta bevenni az Anfield Roadot.

"Számunkra ez az idény egyik legfontosabb meccse és semmi nem töltene el bennünket nagyobb örömmel, mint ha legyőznénk őket" - jellemezte az öltözői hangulatot Dirk Kuyt, a liverpooliak csatára.

A Manchester Unitedet kilenc pont hátránnyal követő - de riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott -, címvédő és friss Ligkupa-győztes Chelsea vasárnap Portsmouth-ba látogat. A csapatkapitány John Terry valószínűleg ismét nem léphet pályára, ugyanis még nincs százszázalékos állapotban azután, hogy a vasárnapi kupadöntőben Abou Diaby fejbe rúgta.

Priskin Tamás gárdája, a sereghajtó Watford a Charltont látja vendégül, míg Máté Péter együttese, a Reading az Arsenal otthonába látogat.