Vágólapra másolva!
Három topligában is csúcsrangadót rendeznek a hétvégén: szombat éjjel a csalódott spanyol sztárcsapatok találkozóján a Barcelona az ősi rivális Real Madridot fogadja, vasárnap délután milánói derbi lesz, közvetlenül utána pedig az elmúlt négy év két legjobb német együttese, a Bayern München és a Werder Bremen is összecsap. Az angol foci hívei ezen a héten bajnoki forduló helyett az FA-kupa negyeddöntőiben lelhetik örömüket.

Az Internazionale AC Milan elleni vasárnapi szuperrangadója áll az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának középpontjában, amelynek egyik érdekessége, hogy a brazil Ronaldo először lép pályára piros-feketében a derbin. A mindig nagy érdeklődésre számot tartó párharc mostani fejezetére a két milánói együttes teljesen más pozícióban és lelkiállapotban készül.

A táblázaton elfoglalt helyezés alapján úgy tűnhet, hogy egy nyugodt, magabiztos Inter egy győzelmi kényszerben lévő AC Milant fogad, s egy héttel korábban ez még minden bizonnyal így is lett volna. Azóta azonban mindkét csapat túl van a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén, amelyben a Serie A-t toronymagasan vezető Internazionale váratlanul elbukott, a bajnokságban csak hatodik helyezett Milan ugyanakkor, ha nehezen is, de továbbjutott. A rangadót így a "vendégek" várják sokkal jobb hangulatban, ami ezzel együtt még korántsem garancia a sikerre a ligában mostanában szinte legyőzhetetlen kék-feketékkel szemben.

"Óriási meccs lesz. Mi Kaká csodálatos góljával bejutottunk a legjobb nyolc közé a BL-ben, ez nagy lökést adhat, míg az Inter a kudarca miatt fog kettőzött erővel hajtani" - mondta Silvio Berlusconi, a Milan elnöke. Noha a piros-feketék első embere elszánt Intert vár, kérdéses, hogy Ibrahimovicék mennyire lesznek összeszedettek, hiszen a Valenciával szembeni BL-kudarc okozta sokk és düh jól érezhető volt a keddi mérkőzés lefújását követő verekedésben, amelyben szinte valamennyi olasz részt vett.

"A kiesés nem fogja tönkretenni a szezonunkat, amely szerintem csodálatosan alakult eddig. Büszke vagyok a játékosaimra, felemelt fejjel járhatnak a keddi meccs után is" - próbált áttételesen lelket önteni tanítványaiba már közvetlenül a BL-kudarc után Roberto Mancini, az Internazionale edzője.

A közvetlen előzmények ellenére a vasárnap délutáni derbi - amelyet 14 év után rendeznek először nem az esti órákban - egyik legérdekesebb szereplője mindenképpen Ronaldo, a piros-feketék brazil támadója lehet, aki korábban öt évet töltött el az Interben.

A fordulóban a tabellán második, s a Milanhoz hasonlóan BL-negyeddöntős AS Roma az Udinesét fogadja, a harmadik helyezett Palermo pedig a Fiorentinát látja vendégül.