Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája elődöntőjében megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedő Roma az olasz bajnokság 32. fordulójában javított, a Farkasok a négy forduló óta veretlen Sampdoriát intézték el 4-0-ra. Koman Vladimir ezúttal nem jutott szóhoz a genovaiaknál. A másik római csapat, a zsinórban nyolc győzelmet arató Lazio meglepetésre ikszelt a sereghajtó Ascoli otthonában, míg a BL-ben vitézkedő Milan München után Messinában is kétgólos sikert aratott.

A 21. percig tartotta magát a Sampdoria az Olimpicóban, ekkor Totti vezetgetette a labdát, majd 22 méterről lövésre szánta el magát, ami a jobb sarokban kötött ki. Parola válaszolhatott volna, de kapásból a léc fölé vágta a labdát, majd Chivu döngette meg a kapufát a túloldalon. A félidő végén Totti vágott ki nagy szólót, de Berti védte a lapos löketet.

A fordulás után Quagliarella került óriási ziccerbe, de az ötösön nem találta el ballal a labdát. A 68. percben megduplázta előnyét a fővárosi alakulat, Mexes állított meg genovai akciót, így indulhatott a Roma-kontra, Mancini nem az előretörő francia védőt választotta, hanem külsővel Totti elé tálalt, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd a jobb sarokba gurított.

A hajrában két védő jeleskedett a vendégek kapuja előtt, előbb Ferrari bólintotta be Totti beadását, majd Panucci volt eredményes Mancini szabadrúgása után, így egy 4-0-s diadallal próbálta meg feledtetni a Roma a manchesteri lebőgést.

A másik római csapat, a Lazio nyolc győzelem után a kilencedik reményében lépett pályára a sereghajtó Ascoli otthonában, de az első félidőben nem született gól. A szünet után aztán kétszer is vezetést szerzett az Ascoli, de a Sasok mindkétszer válaszolni tudtak, a vége így 2-2, amelynek egyik csapat sem örülhet maradéktalanul.

A Milan München után Messinában sem hibázott, a piros-feketék már az első félidőben megnyugtató előnyre tettek szert Kaká és Favalli találataival, majd a végén Ronaldo is beköszönt, Masiello gólja már nem osztott, nem szorzott. A Fiorentina nem parádézott a Siena ellen, de az 1-0 is három pontot ért, az Atalanta győzelme már jóval nagyobb bravúrnak számít, mert bár igaz, hogy a bergamóiak villámrajtot vettek Torinóban, de 50 percet emberhátrányban játszottak.

Az esti meccsen veszélybe került a listavezető Inter veretlensége, mivel a Palermo 2-0-ra vezetett félidőben a San Siróban, de a milánóiak óriási elszántsággal játszottak a második félidőben, és két fejesgóllal végül kiegyenlítettek. Az Inter szerdán a cataniai, rendőrhalállal végződő botrány miatt elhalasztott forduló pótlásán a Romát fogadja, és amennyiben nyer, akkor bajnok.

Serie A, 32. forduló:
AS Roma - Sampdoria 4-0 (1-0)
gól:
Totti (21., 68.), Ferrari (73.), Panucci (89.)

Ascoli - Lazio 2-2 (0-0)
gól:
Soncin (73.), Di Biagio (76., 11-esből), illetve Rocchi (76.), Jimenez (87.)
piros lap: Stendardo (78., Lazio)

Fiorentina - Siena 1-0 (1-0)
gól:
Mutu (43.)
piros lap: Gamberini (69., Fiorentina)

Livorno - Reggina 1-1 (1-1)
gól:
C. Lucarelli (28.), illetve Bianchi (31.)

Messina - AC Milan 1-3 (0-2)
gól: Masiello (94.), illetve Kaká (14.), Favalli (30.), Ronaldo (86.)

Parma - Catania 1-1 (1-1)
gól: Fernando Couto (32.), illetve Spinesi (20.)

Torino - Atalanta 1-2 (0-2)
gól: Abbruscato (74.), illetve Bellini (2.), Zampagna (8.)
piros lap: Adriano (39., Atalanta)

Internazionale - Palermo 2-2 (0-2)
gól: Cruz (66.), Adriano (74.), illetve Caracciolo (3.), Zaccardo (45+1.)

[origo]

Ikszelt az Empoli, nyert az Udinesehttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070414magara.html?pIdx=3