Vágólapra másolva!
Fehér Csaba csapata, a PSV Eindhoven az utolsó fordulóban megvédte címét a holland labdarúgó-bajnokságban, miután a záró fordulóban 5-1-re nyert a Vitesse ellen, az AZ Alkmaar kikapott a 16. helyen végző Excelsiortól, az Ajax pedig csak 2-0-ra nyert a Willem II vendégeként.

Az eindhoveniek jobb gólkülönbségüknek (plusz 50) köszönhetően végeztek az Ajax Amsterdam (plusz 49) előtt. "Nagyon izgalmas hajrá volt, erre szokták mondani, hogy megírni sem lehetett volna jobban" - mondta Fehér Csaba, a PSV magyar futballistája.

"Lábsérülésem miatt csak a lelátóról figyelhettem a többieket, de a 40 ezer szurkoló közül minden másodiknál volt egy kis rádió, amin hallgatta a többi meccs közvetítését. Az utolsó játéknap előtt nem sok esélyünk volt az aranyérem megszerzésére, hiszen senki sem gondolta komolyan, hogy az AZ Alkmaar kikap a papíron sokkal gyengébb Excelsiortól.

Amikor hallottam, hogy vezet az Excelsior, akkor elkezdett emelkedni a vérnyomásom, és gondolom nem kell részleteznem, mit éltünk át a 90 perc során a lelátón a drukkereinkkel. Ha azt nézzük, hogy a szezon jelentős részében mi álltunk az élen és komoly előnnyel is vezettünk, akkor megérdemeltnek tekinthető a győzelmünk, de az is igaz, hogy a hajrára nagyon visszaestünk és a végén nem kevés szerencse is kellett a címvédéshez."

Bodor Boldizsár góllal zárta a bajnokságot, a Roda magyar légiósa csapata 7-0-s diadalából vette ki a részét, a kerkradei gárda a hatodik helyen végzett. Nagy meglepetésre a Feyenoord lemaradt a nemzetközi kupaszereplésekről döntő rájátszásról, amelyben a 2-5. helyen végzett együttesek mérkőznek meg, a rotterdamiak az utolsó játéknapon 5-1-es vereséget szenvedtek a Heerenveen otthonában.

Holland bajnokság, 34. forduló:
Excelsior - AZ Alkmaar 3-2
Groningen - Utrecht 0-2
Twente Enschede - NAC Breda 2-1
NEC Nijmegen - Den Haag 3-2
PSV Eindhoven - Vitesse Arnhem 5-1
Roda Kerkrade - Heracles Almelo 7-0
Sparta Rotterdam - Waalwijk 1-0
Willem II - Ajax Amsterdam 0-2
Heerenveen - Feyenoord 5-1

Az élcsoport végeredménye:
1. PSV Eindhoven 75 pont (75-25)
2. Ajax Amsterdam 75 (84-35)
3. Az Alkmaar 72
4. Twente 66
5. Heerenveen 55

Izgalmas zárókör Hollandiábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070422hatalmas.html?pIdx=5