Vágólapra másolva!
A listavezető Manchester United a városi derbin - Cristiano Ronaldo 11-es góljával - legyőzte a Cityt, s mindez azt jelenti, ha vasárnap a Chelsea nem nyer az Arsenal ellen, akkor bajnoki címet ünnepelhet Sir Alex Ferguson együttese. A német Bundesligában a listavezető Schalke és az egy ponttal mögötte nyomuló Stuttgart is győzött..

Úgy tűnik, a Manchester United kiheverte a hétközi kupakudarcot (a Bajnokok Ligája-elődöntő milánói visszavágóján az AC Milan 3-0-ra kiütötte a Vörös Ördögöket), a City elleni idegenbeli derbin ugyanis már-már régi formáját mutatta a gárda.

Az első nagy helyzetet ennek megfelelően a vendégek dolgozták ki: a 23. percben egy bal oldali szöglet után Ronaldo a hosszúnál érkező Ferdinand felé csúsztatott, aki ajtó-ablak helyzetben, 5 méterről a kapufára fejelt.

Tíz minutummal később Michael Ball (aki a meccs második percében durván szabálytalankodott Cristiano Ronaldo ellen) ismét bedőlt a portugál ördöngős (bicikli)cseleinek, s a büntetőn belüli "bokarúgása" United-tizenegyest ért. A sértett - aki nem épp a legszabályosabban - kétszer megtorpant a lövés előtt, majd a bal alsóba gurított.

A második játék derekán majdnem egyenlített a ManCity, egy bal oldali szögletet Emile Mpenza fejelt 11 méterről, centikkel a jobb felső mellé-fölé. Sőt a hajrában még közelebb kerültek a pontszerzéshez a vendéglátók. A 80. percben ugyanis az a Michael Ball, aki az egész meccs során majdnem "szétszedte" Ronaldót, az ellenfél kapuja előtt színészkedésből is ötösre vizsgázott: Wes Brown mellett feldobta magát, a bíró büntetőt ítélt. A "pontrúgást" a volt válogatott Darius Vassell végezte el, középre lőtt, ám az elvetődő Van der Sar lábbal még hárítani tudott.

Forrás: EPA

Ball ritkán szerelte szabályosan Ronaldót

A siker nagyon sokat, akár bajnoki címet is érhet a MU-nak, vasárnap minden bizonnyal nemcsak egész London, de Manchester összes lakója is figyelni fogja a fővárosi csúcsderbit, ahol a bronzéremben reménykedő Arsenal a címvédő Chelsea-t fogadja. Ha a vendégek nem nyernek, Rooneyék bonthatják a pezsgőt.

A Fulham egy góllal nyert a Bajnokok Ligája-döntős Liverpool ellen, míg a már kiesett Watford a Reading otthonában diadalmaskodott. A magyar játékosok - Máté Péter (Reading) és Priskin Tamás (Watford) - egyik együttesben sem léptek pályára.

Eredmények, Premier League, 37. forduló:
Manchester City - Manchester United 0-1 (0-1)
gól: C. Ronaldo (34., 11-esből)

Everton - Portsmouth 3-0 (0-0)
gól:
Arteta (59., 11-esből), Yobo (61.), Naysmith (90.)

Fulham - FC Liverpool 1-0 (0-0)
gól:
Dempsey (70.)

Newcastle United - Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
gól:
McCarthy (14.), Roberts (73.)

Reading - Watford 0-2 (0-0)
gól:
Shittu (60.), King (85.)

West Ham United - Bolton Wanderers 3-1 (3-0)
gól:
Tevez (10., 22.), Noble (30.), illetve Speed (67.)

Wigan Athletic - Middlesbrough 0-1 (0-1)
gól:
Viduka (29.)

Aston Villa - Sheffield United 3-0 (2-0)
gól:
Agbonlahor (25.), Young (42.), Berger (59.)

[origo]

A listavezető Schalke 04 egy góllal nyert a labdarúgó Bundesliga 32. fordulójában a Nürnberg ellen. A bajnoki címért még versenyben lévő VfB Stuttgart a Szabics Imre nélkül pályára lépő Mainzot győzte le. A mainziakat két fordulóval a vége előtt öt pont választja el a bentmaradást jelentő 15. helytől.

A címvédő Bayern München a már kiesett Borussia Mönchengladbach otthonában játszott döntetlent. A harmadik helyen álló Werder Bremen vasárnap lép pályára a Dárdai Pállal felálló Hertha BSC ellen, és győzelme esetén két pontra megközelítené a Schalke 04 gárdáját.

Eredmények, Bundesliga, 32. forduló:
Schalke - Nürnberg 1-0 (0-0)
gól:
Kuranyi (64.)
piros lap: Galasek (81., Nürnberg)

Wolfsburg - Dortmund 0-2 (0-1)
gól:
Smolarek (12.), Valdez (91.)

Mönchengladbach - Bayern München 1-1 (0-1)
gól:
Kluge (52.), illetve Makaay (12.)

Hamburg - Bochum 0-3 (0-0)
gól:
Gekasz (61.), Grote (66.), Misimovic (80., 11-esből)

Stuttgart - Mainz 2-0 (1-0)
gól:
Meira (26.), Hilbert (64.)

Frankfurt - Aachen 4-0 (2-0)
gól:
Huggel (3.), Vaszoszki (30.), Takahara (57.), Köhler (80.)
piros lap: Klitzpera (52., Aachen)

(MTI)

Csak a Schalke nem találkozik magyaros csapattal http://www.origo.hu/sport/focivilag/20070504marhutik.html?pIdx=2