Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert a Wolverhampton Wanderers otthonában, így előnybe került a Premier League-tagságért zajló osztályozó elődöntőjében. Az olaszoknál a Milan és Lazio is kivívta a jövő évi Bl-szereplés jogát.

Hiába dolgoztak ki több helyzetet a hazaiak, Kevin Phillips jobb felső sarokban célba ért löketével a WBA szerzett vezetést Wolverhamptonban, a második félidő elejére aztán Craddock és Olofinjana révén megfordította az állást a pályaválasztó. A Championship múlt heti, utolsó fordulójában mesterhármast jegyző Philips hamar válaszolt egy fejesgóllal, majd Kamara egy pontos, 12 méteres lövéssel beállította a 3-2-es végeredményt. A vendégeknél Gera Zoltán a 64. percben lépett pályára, helyzetbe nem került.

"Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, azt viszont sajnálom, hogy nem kezdtem" - mondta a magyar légiós. "Úgy érzem, a döntetlen reálisabb lett volna, persze cseppet sem vagyok szomorú, hogy így alakult a meccs."

A másik párharcban szintén vendégsiker született, a Derby County Howard duplájával 2-1-re nyert Southamptonban. A rájátszás négy csapata közül csupán egy jut fel az élvonalba, a szerdai visszavágók után az elődöntők nyertesei a Wembley-stadionban csapnak össze.

Osztályozó, elődöntő:
Southampton - Derby County 1-2 (1-1)
gól:
Surman (7.), illetve Howard (36., 58. - utóbbit tizenegyesből)

Wolverhampton Wanderers - West Bromwich Albion 2-3 (2-2)
gól:
Craddock (44.), Olofinjana (52.), illetve Phillips (25., 55.), Kamara (73.)