Vágólapra másolva!
A Sevilla hátrányból fordítva, a Real Madrid egy utolsó percben szerzett találattal, a Barcelona pedig hatgólos győzelemmel őrizte meg pozícióját a spanyol bajnoki aranyéremért zajló versenyfutásban. Olaszországban a már bajnok Internazionale döntetlent játszott az Atalanta otthonában, míg a biztos második AS Roma kikapott a Cagliari vendégeként az utolsó előtti fordulóban.

Az olasz bajnokság lényegi kérdései nagyrészt már eldőltek az utolsó előtti forduló rajtját megelőzően: az Inter és a Roma a Bajnokok Ligája főtábláján, míg a Lazio és a Milan a sorozat selejtezőjében indulhat. Az alsóházban a Messina és az Ascoli már korábban elbúcsúzott, a harmadik kieső pozíciójára viszont még nem kevesebb, mint nyolc csapat "pályázott".

Ennek megfelelően az igazi izgalmakat a hátsó régiókban tanyázó gárdák összecsapásai tartogatták, annak ellenére, hogy a helyezések alapján a bajnok Inter bergamói fellépése ígérkezett a forduló rangadójának. A legnehezebb feladat a szezont tizenegy pont mínusszal kezdő Regginára várt, hiszen a Reggio Calabriaiak az idén parádézó, és UEFA-kupa-szereplésre hajtó Empolihoz látogattak, míg talán legnagyobb riválisuk, a Chievo hazai pályán fogadta a sereghajtó Ascolit.

A vasárnap egyidőben pályára lépő tizennyolc - a Milan a BL-döntőre való tekintettel szombat estére hozta előre az Udinese elleni hazai vereségét - csapat közül az Empoli tűnt a legmotiváltabbnak: Saudatiék még véletlenül sem szeretnének lecsúszni a nemzetközi kupaszereplésről, ennek szellemében gyakorlatilag negyedóra alatt megroggyantották a Regginát. Vannucchi a kilencedik percben kezdte a gólgyártást, bő tíz percre rá pedig Moro, majd Saudati is betalált, így huszonhárom perc elteltével 3-0-ra vezettek a hazaiak.

Mindeközben a forduló rangadóján megszerezte a vezetést az Atalanta: Pinto húzott el a bal oldalon, egy remek csellel leültette Burdissót, majd a rövid sarkot rosszul záró Julio Cesar mellett a kapuba "spiccelte" a labdát. A gól nem dobta fel különösebben a hazai csapatot, miként az Intert sem törte le. A nyárias melegben gyakorlatilag tét nélküli meccset játszó csapatok nem diktáltak észvesztő tempót, bár a hazaiak néhány alkalommal azért tiszteletüket tették Julio Cesar kapujánál.

A második félidő elején aztán megélénkült az összecsapás: előbb Mariano González látványos esését honorálta tizenegyessel a játékvezető (ezt Figo értékesítette), majd egykori csapata ellen pályára léphetett Christian Vieri, aki a Siena ellen nemrég szenzációs gólt rúgott.

Vieri szenzációs gólja a Siena ellen

Ezalatt Empoliban feltámadt a Reggina! Az 52. percben Vigiani szépített, négy perccel később pedig a veterán Amoruso végképp visszahozta a meccsbe csapatát. Lehet, hogy izzottak a telefonvonalak a helyszínek között, mindenesetre úgy tűnt, hogy a Cagliari sem szeretne már izgulni az utolsó fordulóban, hiszen a szigetlakók 3-1-re növelték előnyüket az ugyancsak kevéssé motiváltan futballozó Roma ellen.

A hajrában aztán robbant a bomba! Amoruso a 84. percben gólra váltott egy tizenegyest, ezzel 0-3-ról tudott egyenlíteni a Reggina az Empoli vendégeként.

Bergamóban végül 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, ami azt jelentette, hogy az Inter idegenbeli vereség nélkül teljesítette a 2006-2007-es szezont. Győzött, ezzel szinte biztosan bentmaradó a Cagliari, míg a Reggina végül létfontosságú egy ponttal tudott távozni Empoliból. Az utolsó forduló ezzel együtt elképesztő izgalmakat tartogat, akkor derül mejd ki, hogy melyik csapat lesz a Messina és az Ascoli mellett a harmadik kieső.

Serie A, 37. forduló:
Atalanta - Internazionale 1-1 (1-0)
gól:
Pinto (10.), illetve Figo (48., 11-esből)

Cagliari - AS Roma 3-2 (2-1)
gól:
Suazo (12.), Marchini (39., 68.), illetve Totti (29., 85.)

Chievo - Ascoli 1-0 (1-0)
gól:
Marcolini (44.)

Empoli - Reggina 3-3 (3-0)
gól:
Vannucchi (9.), Moro (22.), Saudati (23.), illetve Vigiani (52.), Amoruso (56., 84., a másodikat 11-esből)

SS Lazio - Parma 0-0

Messina - Fiorentina 2-2 (0-1)
gól:
Rigano (80., 88., a másodikat 11-esből), illetve Pazzini (25., 11-esből), Gamberini (58.)

Palermo - Siena 2-1 (2-0)
gól:
Corini (26.), Caracciolo (45.), illetve Maccarone (94.

Sampdoria - Catania 1-0 (0-0)
gól:
Zenoni (66.)
piros lap: Silvestri (90., Catania)

Torino - Livorno 0-0