Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Barcelona is 2-2-es döntetlent ért el a Primera División 37., utolsó előtti fordulójában, így minden maradt a régiben, azaz a fővárosiak várhatják az élről a mindent eldöntő játéknapot. A Sevilla nem tudta kihasználni a nagyok botlását, és a Mallorca ellen szintén egy pontot gyűjtött be, de még így is maradt halvány esélye a bajnoki cím megszerzésére.

A Real Madrid hatos győzelmi sorozattal érkezett Zaragozába, a La Romareda-stadionba, ahol utoljára a 2004/2005-ös idényben tudta besöpörni a három pontot, akkor 3-1-re nyert a királyi gárda. Amíg a vendégeknek a bajnoki cím miatt volt fontos az összecsapás, a hazaiak sem lazsálhattak, mivel az UEFA-kupa-indulás múlhatott azon, hogy milyen eredménnyel zárul az este.

A hazaiak kezdtek jobban, Ewerthon és D'Alessandro aktívkodott, a túloldalon Robinho volt az első, aki kaput talált, a brazil 22 méterről próbálta meglepni az egykori Real-portást, Césart, aki a vizes talajon megcsúszó labdát csak másodjára tudta fogni. A 12. percben Beckham tekert középre a tőle megszokott módon, a hosszú oldalon azonban Robinho csizmaszárral találta el a labdát, ami az oldalhálóban kötött ki.

Az erős kezdés után egy negyedórára az indulatok vették át a főszerepet, a 31. percben viszont megint megélénkültek az események, Aimar tört be a 16-oson belülre Helguera mellett, aki kézzel is beleért a labdába, de a bíró nem ezért ítélt büntetőt, hanem azért mert a kis argentin felborult a védővel történt találkozástól. A 11-est az aragóniaiak gólfelelőse, Diego Milito küldte a jobb sarokba. A Real a félidő végén egyenlíthetett volna, de Sergio Ramos beadása után Van Nistelrooy hiába fejelhetett az ötösről, César bravúrral hárított.

Az 56. percben szinte ugyanilyen jelenet játszódott le, de ezúttal már gólnak örülhetett a holland támadó, Sergio Ramos ismét jobbról centerezett, egy hazai fejen megcsúszott a labda, ami így lett jó Van Nistelrooynak, akinek bólintása a földről felpattanva vágódott a jobb felsőbe. Nem sokáig maradt azonban egál, mert a Zaragoza argentin különítménye nagyon megkeverte a madridi hátsó alakzatot: Aimar indult el a félpályáról, elhúzott három vendégjátékos mellett, aztán külsővel Diego Milito elé tálalt, aki előbb egy csellel kivonta a forgalomból a becsúszó Roberto Carlost, majd ballal Casillas alatt a hálóba gurított.

Az utóbbi hetekben számtalan nagy fordulatot hoztak a Real meccsei, most is ilyesmiben bízhatott Fabio Capello, de a helyzetek ezúttal kimaradtak, Higuaín elől César lábbal mentett, majd Van Nistelrooy lefejelését stukkolta mellé Diarra, aztán ismét Higuaín veszélyeztetett, de hiába tolta el a labdát César mellett, éles szögből már nem tudta a kapu felé küldeni a játékszert.

Forrás: EPA

Beckham produkcióján érződött, hogy nem teljesen egészségesen vállalta a játékot

A sérült bokáját fájlaló Beckham szabadrúgása után Sergio Ramos csúsztathatott három hazai védő gyűrűjében a 87. percben, de centikkel a kapufa külső oldalán csorgott el a labda. A 89. percben viszont sikerült másodszor is feltörni a fővárosiaknak a zaragozai védelmet, Roberto Carlos gurított vissza Higuaín elé, akinek léc alá tartó bombáját César szenzációs mozdulattal ugyan kitolta, de a berobbanó Van Nistelrooy közelről a hálóba kotort. A slusszpoén Diarráé lehetett volna, de egy szöglet után az ötösről föléfejelt.

A Barcelona az eltiltott Ronaldinho nélkül fogadta az Espanyol, amely az elmúlt években szinte semmilyen sikerélményhez nem jutott a Nou Campban, az utóbbi öt évben mindössze egy 0-0-s remire, és egy rúgott gólra futotta a kék-fehérek erejéből. Luis García hamar megduplázhatta volna ezen gólok számát, de lesgyanús helyzetből a bal sarok mellé helyezett. A Barcából Xavi éledezett a legkorábban, Kamenit tornázatta meg egy lökettel, de a kameruni kapusnak szerencséje volt, mert nem ment sarokra a kísérlet.

A 16. percben Messi éles szögből vállalta el, de centikkel eltévesztette a bal sarkot, Kameni itt már tehetetlen volt. Aztán Deco lőtte középre jobbról a labdát, amibe Gudjohnsen fejelt bele, megint kevés hiányzott ahhoz, hogy vezessen Frank Rijkaard csapata. Az Espanyol első szépen végigvitt akciójából viszont egyből eredményesnek bizonyult, De la Pena parádés passzal találta meg a kilépő Tamudót, aki állítgatás nélkül feltette a labdát a bal pipába. Messi nem nyugodott bele ebbe az állapotba, és 23-ról ágyúzott, de Kameni vetődve magáévá tette a labdát.

A 43. percben Messi Diego Maradonát idézte, de amíg a közelmúltban ezt úgy tette meg, hogy hasonlóan csodálatos szólógólt szerzett, mint az isteni Diego a 86-os vébén az angolok ellen, most az Isten keze néven elhíresült mozdulatot koppintotta le a legendáról. Egy jobbról érkező labdát fejjel nem ért el, de mivel tett egy fejelőmozdulatot, így Rodríguez Santiago játékvezetőt ez zavarta meg, és ezért nem vette észre, hogy az argentin kinyújtott kezéről pattant be a labda. Az Espanyol-játékosok hiába reklamáltak percekig, a bíró hajthatatlan volt.

Forrás: EPA

Messi kézzel-lábbal betalált az Espanyol hálójába

A szünet után lábbal már szabályos körülmények között szerzett gólt Messi, aki Deco passza után jobbal helyezett a jobb sarokba. A Barca nagyon visszaállt, az Espanyol pedig továbbra is a De la Pena, Tamudo tengely révén akciózott, a kopasz karmester passza után a cséká vette célba a bal alsót, de Victor Valdés a helyén volt. A másik oldalon Gudjohnsené volt a meccslabda, de fejese elkerülte a kapu jobb oldalát. A 90. percben jött a hidegzuhany a Nou Camp népe számára, Rufete szöktette Tamudót, aki nem volt lesen, mivel a jobbhátvéd Oleguer beragadt, és az Espanyol kapitánya higgadtan gurított a kapuba, kialakítva a 2-2-es végeredményt, amivel a Barcelona maradt a második helyen, mivel az egymás elleni eredmény a Realnak kedvez.

A Sevilla nem tudott élni a lehetőséggel, hogy beérje pontszámban a két nagyot, az andalúzok a sérült Kanouté és Kerzsakov nélkül elég vérszegény támadójátékot produkáltak a Mallorca otthonában, és Palop nagy védései kellettek ahhoz, hogy legalább az egy pont megmaradjon. Az utolsó fordulóban a Barcelona a már kiesett Gimnástic vendége lesz, a Real Madrid a Mallorcával meccsel a Bernabéuban, míg a Sevilla az UEFA-kupára hajtó Villarrealt fogadja.

A Sárga Tengeralattjárónak becézett csapat az utóbbi hetekben gólerősen futballozó Diego Forlán vezérletével győzte le 3-1-re a Bilbaót, amely így továbbra is a veszélyes zónában tanyázik. Az alsóházban még két kieső kiléte kérdéses, a Real Sociedad nagy sanszot szalasztott el azzal, hogy csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Santander ellen, a Celta viszont megelőzte a baszkokat, mivel legyűrte az Atléticót. A madridi drukkerek elég nehezen viselték csapatuk vereségét, a lefújás után állt a bál a Vicente Calderón-stadionban, és a Betis pályájan is forrtak az indulatok, a sevillai hívek székek dobálásával jelezték, hogy elegük van csapatuk produkciójából, és Manuel Ruiz de Lopera elnökből.

Érthető a fanatikusok csalódottsága, hiszen a Betis 5-0-ra kapott az Osasunától, és továbbra sem biztosította be élvonalbeli tagságát. A Levante bezzeg már megnyugodhat, miután a városi rangadón 4-2-re lenyomta a Valenciát, amely nyolc emberrel fejezte be a találkozót.

Primera División, 37. forduló:
Atlético Madrid - Celta Vigo 2-3 (1-1)
gól:
Maxi Rodríguez (27., 70.), illetve Baiano (30., 67., az elsőt 11-esből), Yago (47.)
piros lap: Luccin (65., Atlético Madrid)

Barcelona - Espanyol 2-2 (1-1)
gól: Messi (43., 56.), illetve Tamudo (30., 90.)

Betis - Osasuna 0-5 (0-1)
gól: M. Flano (31.), Webo (61.), Valdo (71.), Sola (75., 88.)

Real Sociedad - Santander 0-0
piros lap: Melo (88., Santander), Anino (90., Santander)

Zaragoza - Real Madrid 2-2 (1-0)
gól:
D. Milito (31., 63., az elsőt 11-esből), illetve Van Nistelrooy (56., 89.)

Levante - Valencia 4-2 (2-1)
gól: Riga (3., 48.), Salva (11., 11-esből), Courtois (75.), illetve Joaquín (15.), Baraja (86.)
piros lap: Kapo (47.), illetve Canizares (10.), Ayala (53.), Marchena (57.)

Mallorca - Sevilla 0-0
piros lap: Dragutinovic (73., Sevilla)

Villarreal - Athletic Bilbao 3-1 (2-1)
gól:
Forlán (36., 38., az elsőt 11-esből), Ustaritz (51., öngól), illetve Iraola (21.)