Vágólapra másolva!
A Cseh Labdarúgó Szövetség (CMFS) tárgyalásokat kezdett az osztrák Salzburgtól kedden menesztett Lothar Matthäusszal a szövetségi kapitányi posztról.

Amennyiben a csapat a szeptemberi, Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn nem jár sikerrel - azaz elveszítheti esélyét a továbbjutásra -, a jelenlegi szakvezetőnek, Karel Brücknernek mennie kell - mondta Vlastimil Kostal, a CMFS alelnöke.

"Abban az esetben Matthäus is a jelöltjeink között lenne" - tette hozzá, és azt is elárulta, hogy néhány héttel ezelőtt már egyeztetett a német szakemberrel Prágában, bár ahogy fogalmazott, "az még csak egy beszélgetés volt".

"Még nem tettünk neki ajánlatot" - hangsúlyozta.

Csehország jelenleg második helyen áll Eb-kvalifikációs csoportjában 14 ponttal, a harmadik íreknek 13 pontjuk van. Matthäus 2004-ben és 2005-ben a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

Ugyancsak összeboronálta a brit sajtó a világbajnok német trénert a Hearts csapatával. A hírek szerint a skót csapat tulajdonosa, Vladimir Romanov szívesen látna olyan sikeredzőt a kispadon, mint Matthäus vagy éppen az olasz Nevio Scala. A leginkább azonban azt szeretné, ha a két tréner együtt dolgozna - kérdés, ezt hogyan tolerálná az éppen főnökét, Giovanni Trappatonit kritizáló Lothar, ha ismét instruktort vagy kollégát kapna maga mellé/fölé.