Vágólapra másolva!
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy a múlt héten véget ért az európai szezon, hiszen az utolsó topligában is lezárult a pontvadászat, mégpedig drámai körülmények között. De a Primera División zárása nem jelenti azt, hogy elfogytak a fontos események, hiszen az U21-es Eb és a Gold Cup továbbra is zajlik - álomcsapatunkba mindkét viadalról kerültek be játékosok.

Kapus:

Ricardo Trigueno (Guatemala): A Gold Cupon a guatemalai együttes számára a csoportból való továbbjutás volt a cél, amihez a gárdának mindenképpen ikszelnie kellett Trinidad és Tobago ellen, és ez össze is jött, köszönhetően Trigueno bravúrjainak. A portást megválasztották a meccs legjobbjának, és Kanada ellen is jól védett, de itt már ő sem tudta megmenteni együttesét a vereségtől.

Hátvédek:

Geremi (Kamerun): A Szelídíthetetlen Oroszlánok a Ruanda elleni győzelemmel kvalifikálták magukat a jövő évi kontinensviadalra. A kameruniaknak Samuel Eto'o nélkül kellett pályára lépniük, de így is begyűjtötték a három pontot, és második találatukat Geremi szerezte szabadrúgásból.

Carlos Bocanegra (Egyesült Államok): Az USA csapata már a legjobb négy között van a Gold Cupon, a kontinensviadal negyeddöntőjében Panama ellen nyert 2-1-re. A házigazdák részéről a középhátvéd Bocanegra is eredményes volt, aki hátul is rendkívül megbízható teljesítményt nyújtott.

Fabio Cannavaro (olasz, Real Madrid): Talán kicsit furcsa döntésnek tűnik a talján középhátvéd beválasztása álomcsapatunkba, de a Mallorca elleni találkozó első félidejében sokszor úgy tűnt, hogy csak miatta nem kapott több gólt a madridi együttes. Cannavaro több alkalommal is az utolsó pillanatban bemutatott szereléssel mentett a saját tizenhatosánál.

Giorgio Chiellini (Olaszország): Az U21-es Európa-bajnokságon az olasz válogatott nem jutott be a legjobb négy közé, de ez legkevésbé sem a csapatkapitányon, a balhátvéd Chiellinin múlt. A Juventus focistája az angolok és a csehek ellen is eredményes volt, és igazi vezéregyénisége volt a gárdának.

Középpályások:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalán csapat megnyerte ugyan utolsó bajnokiját a Primera Divisiónban, de ebben nem volt sok öröme, hiszen ez is csak az ezüstéremhez volt elég. Messi mindenesetre alaposan kitett magáért, hiszen két gólt szerzett, és egy gólpasszt is adott.

Dwayne de Rosario (Kanada): A juharlevelesek is ott vannak a Gold Cup elődöntőjében, köszönhetően a Guatemala elleni 3-0-s diadalnak. A találkozón az MLS-ben légióskodó De Rosario is eredményes volt, és a hét elején a Haiti elleni csoportmeccsen pedig két gólt szerzett.

Pablo Ledesma (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén a Boca Juniors otthon 3-0-ra verte a brazil Grémiót, és bár a leglátványosabban megint a játékmester, Juan Román Riquelme futballozott, de Ledesma legalább olyan hasznos volt a középpályán, hiszen rengeteg labdát szerzett, ráadásul ő is betalált.

Edú (brazil, Real Betis): Nem csak az aranyéremért folyt izgalmas küzdelem a Primera Divisiónban, hanem a kiesés ellen is, és ebből a Betis került ki "győztesen". A sevillai együttes a Racing Santander ellen idegenben nyert, köszönhetően a középpálya bal oldalán szereplő Edú két góljának.

Csatárok:

Carlos Pavón (Honduras): A hondurasi együttesnek mindenképpen nyernie kellett utolsó csoportmérkőzésén Panama ellen, és a közép-amerikaiak semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen 5-0-ra diadalmaskodtak. A főszerepet Pavón vállalta magára, hiszen egymaga négyszer volt eredményes.

Maceo Rigters (Hollandia): Az Oranje házigazda az U21-es kontinensviadalon, és sikerült is bejutnia az elődöntőben, miután veretlenül végzett csoportjában. A gárda csatársorában Rigters a kevésbé ismert játékos, ám a NAC Breda futballistája a portugálok ellen győztes gólt szerzett, majd a belgák ellen is betalált.

www.global-soccer.eu