Vágólapra másolva!
Jó néhány trófeát kiosztottak a múlt héten, hiszen eldőlt a Libertadores-kupa és a spanyol kupa sorsa, miközben az U21-es Európa-bajnokság is befejeződött, és a Gold Cupon is megszületett a végső győztes. E heti álomcsapatunk főleg e négy sorozat résztvevőiből került ki, az egyetlen kivétel az orosz bajnokságban futballozó Martin Stranzl.

Kapus:

Boy Waterman (Hollandia): Az Oranje egy egészen elképesztő tizenegyespárbajt megnyerve jutott be az U21-es Eb döntőjébe, hiszen az elődöntőben a hollandok 13-12-re verték az angolokat. A maratoni hosszúságú büntetőviadalban a holland kapus, Waterman kétszer is védeni tudott, miközben a saját tizenegyesét is értékesítette.

Hátvédek:

Daniel Alves (brazil, Sevilla FC): Az andalúzok jobbhátvédje a spanyol kupa döntőjében tette fel a koronát szezonbéli kiemelkedő teljesítményére. Daniel Alves a Getafe CF elleni találkozón is kiválóan futballozott, a pálya egész jobb oldalát bejátszotta, és majd minden újság őt választotta meg a mezőny legjobbjának.

Martin Stranzl (osztrák, Szpartak Moszkva): A moszkvai gárdának az utóbbi időben nem nagyon ment, és az ötmeccses nyeretlenségi sorozat hatása edzőcsere lett. Az új trénerrel, Sztanyiszlav Csercseszovval végre megint győzni tudott a gárda, és a Szaturn Ramenszkoje elleni 2-0-s győzelemből az osztrák középhátvéd, Stranzl góllal vette ki a részét.

Steven Taylor (Anglia): A háromoroszlánosok ugyan kikaptak a hollandok ellen az U21-es Eb elődöntőjében, de a mérkőzés hőse így is egy angol focista volt. Taylor a hosszabbítást sérülten játszotta végig, mivel csapatának már nem volt több cseréje, a büntetőpárbajban pedig sántikálva is kénytelen volt odaállni a labda mellé, de így is betalált a hálóba.

Aleksandar Kolarov (Szerbia): A szerb válogatott döntőt játszhatott az U21-es kontinensviadalon, ahol ugyan kikapott a hollandoktól, de a gárda így sem okozott csalódást. A csapat egyik legjobbja a torna során a balhátvéd Kolarov volt, aki az elődöntőben a belgák ellen gólt is szerzett - igaz, a fináléban kiállították.

Középpályások:

Landon Donovan (Egyesült Államok): Az USA válogatottja a papírformának megfelelően bejutott a döntőbe a Gold Cupon, és az sem meglepetés, hogy az együttes kulcsemberének Donovan számít. A támadó szellemű középpályás a Kanada elleni elődöntőben is remekül futballozott, és nem csak a gólja miatt választották meg a mezőny legjobbjának.

Juan Román Riquelme (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa döntőjének visszavágójára a Boca hazai pályán háromgólos előnyt szerzett, de a Grémio még így is veszélyes ellenfélnek tűnt, hiszen a brazilok ezt megelőzően otthon nem kaptak gólt a sorozatban. Ezt a szériát Riquelme szakította meg, aki kétszer is eredményes volt a visszavágón, kupagyőzelemhez segítve együttesét.

Pavel Pardo (Mexikó): Az El Tri sem okozott csalódást a Gold Cupon, hiszen a mexikóiak is bejutottak a fináléba a kontinensviadalon, bár a vártnál jobban megizzadtak az elődöntőben Guadaloupe ellen. Az esélyesebb gárda sorra hagyta ki a helyzeteit, mígnem jött Pardo, és mintegy harminc méterről kilőtte a felső sarkot - jutalma a továbbjutás mellett az volt, hogy megválasztották a mezőny legjobbjának.

Royston Drenthe (Hollandia): A Feyenoord futballistáját az U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosának választották meg, pedig a nemzeti csapatban nem is a megszokott posztján szerepelt. Drenthe ugyanis alapvetően balhátvéd, a korosztályos kontinensviadalon azonban végig balszélsőként szerepelt, és kimagasló teljesítményt nyújtott.

Csatárok:

Maceo Rigters (Hollandia): A Jong Oranje támadója az U21-es Európa-bajnokság aranyérme mellé a torna gólkirályi címét is megszerezte. Az elődöntőben az angolok ellen a 90. percben egy ollózásos találattal egyenlített ki, majd a fináléban is eredményes volt, és így összesen négy góllal zárta a kontinensviadalt.

Frédéric Kanouté (mali, Sevilla FC): A spanyol kupa döntője előtti napokban másról sem lehetett hallani, mint hogy a Sevilla támadója távozni akar a klubtól, és hamarosan Angliába igazol. Nos, Kanouté a fináléban csattanós választ adott a kritikusoknak, hiszen kiválóan futballozott, és ő szerezte a meccs egyetlen gólját - ami után kijelentette, hogy esze ágában sincsen elhagyni a klubot.

www.global-soccer.eu